Konkurssipesät kuntoon

06.10.2017 - 01:00

Terveisiä täältä veroparatiisisaarilta! Lähdin tänne trooppisen kasvuston katveeseen etsiskelemään työttömiä, mutta ei ole vielä ensimmäistäkään tullut vastaan.

Tämä ei siis suinkaan ole mikään verovaroilla maksettu loma, ainakaan periaatteessa, koska ajatuspaja Hiprakka on käynnistänyt köyhyystutkimuksen, ja eikä Hiprakkaa oikeastaan rahoiteta lainkaan verorahoilla, vaan veronkiertorahoilla. Tosin se tietysti on totta, että työpaikalla saattavat jo vähän kaipailla, kun nyt on kuitenkin jo lokakuu, ja aloittelin kesälomani jo tuossa huhtikuun puolessa välissä. Mutta mitäpä sitä ei maansa eteen tekisi!

En nimittäin tunne pistoa omassatunnossani, vaikka olenkin poissa Suomesta. Paremminkin tunnen huolta siitä, miten Suomi selviää, jos en pysty purkamaan työehtosopimusten yleissitovuutta ja poistamaan työmarkkinoiden epätasapainoa ja huonoa toimivuutta. Ja tietysti on vielä sekin ongelma, että ihmiset pitävät ihan kamalan pitkiä sairaslomia! Välillä kuulee juttuja, että ollaan poissa pidempään kuin vakuutuslääkäri määrää...

***

Minähän tunnetusti vastustan viimeiseen saakka sitä, että asioita tehdään valtion varoin. Paitsi tietysti silloin, jos on kyse minun tai kaverini konkurssipesän selvittelystä. Siinä on pelkästään aiheellista laittaa julkisselvittäjä hommiin. Ja mitä tulee sen kaupunginhallituksen jäsenen kiistäviin lausuntoihin, niin palaan niihin lähiaikoina – lakimieheni välityksellä!

Vakavasti puhuen: on hieno asia, että sosialidemokraattien kannatus on taas kasvusuunnassa. Mahtaakohan hämeenlinnalaisella autokauppaosaamisella olla osuutta asiaan?

***

Miksi muuten Suomessa kaikki on ankeaa ja ilmapiiri niin hirveän kehitysvastainen? Tarkoitan kehityksellä tässä yhteydessä tietenkin viheralueiden lanaamista, luonnonsuojelualueiden metsien hakkaamista ja uhanalaisten lajien heittämistä lähimpään jorpakkoon.

Tässä viime viikollakin tuli aivan fantastinen idea mieleen. Jos rakennettaisiin Nordic Business Colosseum jonkun sopivan luonnonsuojelualueen päälle? Täysin uudentyyppistä inspiroivaa ohjelmaa yritysjohtajille: areena, jossa erilaiset tukityöllistetyt ja köyhät ottaisivat mittaa toisistaan antiikin Rooman gladiaattoritaistelujen hengessä! Jotenkin siihen varmasti voitaisiin yhdistää myös virtuaalisilmikot ja street gastro. Nimikin olisi ravintolamaailmalle jo valmiina: Funny Bar Center.

***

Milloin muuten Suomeen perustetaan sellainen kyberrikollisuuden torjuntayksikkö, joka alkaisi tutkia varakkaisiin, keski-iän ylittäneisiin valkoihoisiin sijoittajasetämiehiin kohdistettuja informaatiovaikuttamisyrityksiä? Tällainen ilkeämielinen juttu tuli taas vastaan Internetin pimeillä sivukujilla:

Mistä tietää, että ajatuspajan tutkimusjohtaja lukee taloustiedettä?
 - Ei sitä tiedäkään. Täytyy vain toivoa parasta!

 

P.S.
Ajatuspaja Hiprakan sivuille oli toistaiseksi tuntemattomasta syystä ilmestynyt ay-liikettä demonisoiva kirjoitus. Asiaa selvitellään yhdessä tutkimuskonsulttimme Ollin kanssa.

Tekijä

Tekijä