Laiskat kreikkalaiset pitäisi laittaa pakkotöihin ja ay-liike yhdistää EK:hon

06.02.2015 - 10:00
(updated: 09.10.2015 - 10:59)

Voi Eurooppaa!

Mikä siinäkin on, että heti jos antaa kansalle mahdollisuuden äänestää, se menee ja äänestää väärin. Jokainen tietää, ettei Kreikassa demokratiasta mitään ymmärretä. Googlailin tuossa Facebookista kaikenlaisia satunnaisia asiayhteydestä irrotettuja lausuntoja ja niiden perusteella olen vakuuttunut, että Syriza on tosiasiassa natsipuolue, jonka tavoite on liittoutua Venäjän kanssa ja muuttaa Eurooppa keskitysleirien Kiinaksi.

Nyt toivoisinkin Kreikan vasemmistopelleiltä malttia ja viileää ajattelua ideologisten ja perättömien lausumien sijaan. Jos muu ei auta, on pyydettävä rauhan nobelin saaneelta Obamalta apua demokratian juurruttamiseen.

Kreikassa pitää ottaa mallia yritysmaailmasta ja muistaa, että tärkeintä on myyntitaito, ei se mitä myy. Siis jos jotain myytävää vielä on.

Hölmö vasemmisto vannoo aina yhteistyön nimeen – niin Kreikassa kuin Suomessa, mutta silti hankaa vastaan kaikissa järkevissä hankkeissa. Esimerkiksi edunvalvonta: mitä järkeä on pitää erikseen yllä kallista ay-liikettä, kun voitaisiin leventää niitä hartioita, jotka kannattelevat edunvalvonnan suurta ja raskasta päätä. Mikäli ammattiyhdistysliike fuusioitaisiin EK:n kanssa, syntyisi jäsenten edunvalvonnan kannalta huomattavasti tehokkaampi toimija.

Jokaisessa järjestössä on nykyään ongelmana se, että tieto ei kulje paikasta toiseen. Kun yhdistämme keskusjärjestöt, organisaatio kevenee, tiedonkulku paranee ja saadaan nopeasti tietää, onko esimerkiksi jossain lakko valmisteilla vai ei. Luultavasti ei.

Monet myös sanovat, että EK ja ay-keskusjärjestöt ovat korruptoituneita ja harvainvaltaisia. Fuusio auttaa tähänkin: korruptoituneiden ja harvainvaltaisten järjestöjen määrä tulee vähentymään merkittävästi.

Ennen kaikkea tämä uudistus hyödyttäisi vasemmistoa. Nykyään vasemmistolaisia uudistuksia on niin hankala viedä läpi, kun ei ole saatu riittävän montaa paikkaa riittävän monen pöydän ympärille eikä gallupeissa tarpeeksi prosentteja. Fuusio EK:n kanssa helpottaisi esimerkiksi byrokratian karsimista, yrittäjyyden edistämistä, kestävyysvajeen pienentämistä ja muiden perinteisten vasemmistolaisten arvojen ajamista.

Vielä kun otetaan kirkko mukaan kimppaan, hoituu myös tuonpuolinen edunvalvonta, taivasosuuksien varmistelu ja yleinen hurskastelu kätevästi. Ja piispahan voi siunata liiton kunnon kristilliseen tapaan: kihloissa on tässä oltukin jo riittävän pitkään.

P.S. Olen muuten keksinyt loistavan idean osaamisen kohentamiseen ja innovaatioiden lisäämiseen: lakkautetaan turhat yliopistot. Niiden ylläpitämiseen kuluu rahaa, joka olisi paljon paremmassa käytössä tuottaessaan jotain oikeasti hyödyllistä. Esimerkiksi voittoja finanssimarkkinoilla.

P.P.S. Kreikan tiellä ollaan myös anarkistien riehumisesta päätellen. Alkuviikosta joku oli mennyt töhrimään perussuomalaisten ikkunan graffitilla – ja vieläpä kahteen kertaan! Jälkimmäisestä persut eivät tosin enää suostuneet maksamaan.

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset