Pörssiministeri hoitaa hommat

08.06.2015 - 18:32
(updated: 09.10.2015 - 10:59)

Hyvä että hallituksessa ministerien määrä väheni: säästyypähän enemmän rahaa konsulttien palkkamiseen. Juha Sipilän uudistuslinja jäi kuitenkin valjuksi. Tässä ministerivirat, jotka Walle haluaisi nähdä!

Elinkeino- ja pörssiministeri
Tärkein elinkeino tulevaisuuden Suomessa on tietenkin pörssisijoittaminen, ja siksi tarvitaan toimeen kunnollinen salkunhoitaja. Elinkeino- ja pörssiministerin pesti takaa, että on lottovoitto syntyä Suomeen - nimittäin noin viiden euron lottovoitto.

Turveministeri
Biotalous on päivän sana. Siksi ympäristöministeriö pitää pikimiten muuttaa turveministeriöksi. Turveministerin lempinimeksi käy hyvin "turvenuija", ja siihen pestiin on varmasti ehdokkaita hallitus pullollaan.

Kärkihanke- ja uudistusministeri
Leikkaukset menevät paljon paremmin läpi kun alkaa kutsua niitä "kärkihankkeiksi". Nimestään huolimatta näihin hommiin ei terävää päätä tarvita, vaan holtiton mielenlaatu riittää. Kärkihanke- ja uudistusministerin vastuulla on ravintolapäivät, kaupunkiviljely ja ay-liikkeen lakkauttaminen. Niin ja tietysti kokonaiskoordinaation kokonaiskoordinaatio hallituksen pitkän kantaman vision puitteissa.

Maahanmuutto- ja islamisaatioministeri
Tämä ministeri toimii työkyvyttömyyseläkkeen varassa kotoaan käsin kalsarit jalassa. Aloina ovat Hommaforum, Vauva.fi ja Suomi24. Ministeri vastaa myös EU-asioista niiltä osin kuin tarvitaan asiattomia kommentteja heikommista tai epämääräistä syyllistämistä ilman kokonaisvaltaista tilanneanalyysiä ja ratkaisuehdotuksia.

Puolustus- ja hyökkäysministeri
Tämän ministerin toimialaa on asemäärärahojen korottaminen ja venäjä-trollien metsästys Suomi24:ssä.

Viski- ja olutministeri
Byrokratian karsiminen ja norminpurku on tämän ministerin toimenkuva, samoin kuin hallituksen iltakoulujen juomalistan laatiminen.

Asemäärärahaministeri
Asemäärärahojen korottaminen meinasi suorastaan unohtua, vaikka se on yksi hallituksen kärkihankkeita! Asemäärärahaministerin kontolla on myös poliisin toimivaltuuksien lisääminen sekä kaikenlainen hämärä, mitä ei kirjattu mihinkään mutta josta pääministeri suusanallisesti miestenvessassa supatteli.

Tosi-TV-ministeri
Myös tytöille pitää olla hommaa hallituksessa, jotta pojilla olisi hieman silmäniloa! Tosi-TV-ministeri tulee töihin aina alasti ja humalassa. Parhaat ehdokkaat tähän ovat toki miespuolisia kansanedustajia, mutta ehkäpä he voivat näyttää mallia tytöille, miten ”hommat" hoituu. Seiska-lehti sponsoroi!

Tähdelounasministeri
Hallitus ei suinkaan ole unohtanut sosiaalista vastuutaan! Vaikka indeksit leikataan, peruspalvelut romutetaan, työttömyysturva, eläkkeet ja opintotuki saksitaan ja palkat pidetään matalina, tähdelounasministeri huolehtii, etteivät ilkeät virkamiehet pääse estämään tähderuoan myyntiä ulos julkisorganisaatioista. Kaikista pidetään kyllä huolta!

WALLE NAHLROOS

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset