Veropakolaistulva

04.09.2015 - 10:48
(updated: 09.10.2015 - 10:59)

Voi tätä someraivon määrää! Enää ei uskalla edes nenäänsä mökin sisällä pitää kun sosiaalisessa mediassa ilkeillään oikein urakalla.

Perustin hyvää hyvyyttäni ja keskustelua herättääkseni Facebookiin ryhmän SOSSUPUMMIT V*TTUUN SUOMESTA JA MINULLE OIKEUS VALITTAA KAIKSETA JA SANOA MITÄ VAIN SEURAUKSISTA PIITTAAMATTA, mutta heti siitäkin suututtiin. Mikä meidän keskustelukulttuurissamme oikein mättää?

Tässä muutamia poimintoja viime aikojen informaatiovirrasta:

  • Yrittäjä valitteli kohonneita työttömyysvakuutusmaksuja: on se kumma homma, kun jatkuvasti maksut nousevat, vaikka kuinka olen yrittänyt työntekijöitä firmasta vähentää! Ratkaisuksi hän tarjosi maksujen alentamista ja työttömien syyllistämistä omasta asemastaan.
  • Muuan tuttu kauppaneuvos Portugalista kertoi, miten siellä on hermostuttu aivan totaalisesti: miksei jatkuvalle veropakolaisten tulvalle tehdä mitään? Miksi suuri enemmistö tulijoista on keski-iän ylittäneitä valkoihoisia miehiä? Missä ovat veroja pakoilevat naiset ja lapset? Veropakolaisten suojelemiseksi on pitänyt säätää pakkokeinolakeja, joiden nojalla voi heittää mielenosoituksissa rettelöineet vankilaan.
  • Hyväntahtoinen yrittäjä oli kauhean epätietoinen, minne uudistetussa korkeakoulujärjestelmässä syntyneet lukuisat innovaatiot pitäisi oikein laittaa, ja päätti tilata Pekka Himaselta aiheesta raportin. Himanen kirjoitteli pari vuotta konjakkipäissään, ja päätyi lopulta siihen, että Suomen tulevaisuus on biotaloudessa. Tämän kunniaksi raportti tehtiin kokonaan uusiutuvista materiaaleista ja kirjan mukana tuli myös aito biohajoava peräsuoli jatkopohdinnat mahdollistamaan.
  • Itäsuomalainen leipomonpitäjä taas valitti, kun ei Lieksalaisille työ maistu: palkkaako niille pitäisi maksaa? Sosiaalisessa mediassa neuvottiin, että pitää kirjoittaa Facebook-ryhmään ja pyytää ihmisiltä vapaaehtoisia lahjoituksia: näin saavat työntekijätkin hyvän mielen ja jotain palkan tapaista!
  • Eräs paikallinen yritys käytti puoli päivää työaikaa selvittääkseen kaupungin hallinnosta, keneltä pitää pyytää lupa wifin asentamiseen. Lopulta yrittäjä päätteli, ettei ketään kiinnosta ja kävi nakuttelemassa lähettimet paikalleen. Jälkeenpäin yritys syytti kaupunkia jähmeydestä ja maalaisjärjen puutteesta.
  • Hallitus oli lanseeraamassa kärkihankkeitaan, kun yllättäen Alex Stubbin powerpoint-esitys paljastuikin pelkiksi tyhjiksi dioiksi. Juha Sipilä ei tästä hätkähtänyt, vaan kiirehti vakuuttelemaan: omista kokemuksistani voin sanoa, että niukkuus synnyttää luovuutta!

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset