Peruskoulun arki on noussut koko kansan puheenaiheeksi. Helsinkiläisen erityisopettajan mielestä kouluissa on laiminlyöty kansalaisuuskasvatus sellaisena kuin se lakien ja sopimusten mukaan pitäisi olla.
Article:
Miksi koulussa voidaan pahoin?Peruskoulun arki on noussut koko kansan puheenaiheeksi. Helsinkiläisen erityisopettajan mielestä kouluissa on laiminlyöty kansalaisuuskasvatus sellaisena kuin se lakien ja sopimusten mukaan pitäisi olla.
There are currently 0 users online.
Alkuperäinen kirjoittaja: Piksa Puhakka
Hei, onneksi olen päässyt tuosta kouluhelvetistä eroon! Kaikenlaista sattui niinä vuosina kun olin kka. Osa oppilaista aivan pihalla kaikesta, ei heitä edes kiinnostanut oppia uusia asioita, häiriköintiä tunneille, kiroilua, keskisormen näyttöä jne... jaksamista heille jotka vielä jaksavat tehdä kouluissa töitä!Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Hei, onneksi olen päässyt tuosta kouluhelvetistä eroon! Kaikenlaista sattui niinä vuosina kun olin kka. Osa oppilaista aivan pihalla kaikesta, ei heitä edes kiinnostanut oppia uusia asioita, häiriköintiä tunneille, kiroilua, keskisormen näyttöä jne... jaksamista heille jotka vielä jaksavat tehdä kouluissa töitä!"Koululaisten oireilu on seuraus yhteiskunnallisesta kehityksestä, joka suosii kiihtyvään tahtiin kahtiajakoa menestyviin ja hyväksikäytettävään ja köyhtyvään perusmassaan. Syy on siis vahvasti kapitalistisissa rakenteissa ja kulttuurissa, joka ohjaa ajatusmaailmaa myös koulutuksen parissa.
Seurauksista puhutaan aina paljon, mutta syistä ei juurikaan. Yhteiskunta tulisi saada avoimemmaksi ja tasa-arvoisemmaksi, mutta globaalikapitalismin rakenteissa se ei tule onnistumaan.
Alkuperäinen kirjoittaja: Matti Aalto
"Koululaisten oireilu on seuraus yhteiskunnallisesta kehityksestä, joka suosii kiihtyvään tahtiin kahtiajakoa menestyviin ja hyväksikäytettävään ja köyhtyvään perusmassaan. Syy on siis vahvasti kapitalistisissa rakenteissa ja kulttuurissa, joka ohjaa ajatusmaailmaa myös koulutuksen parissa."Näin on.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Timo S ja Matti Aalto, sattuuko teille tulemaan mitään huonosti olevaa asiaa, joka ei olisi kapitalismin syytä? Kai ne Matti teillä päin olevat tulvatkin on kapitalistin syytä! Varmaan jos löytyy joku hyvin oleva asia, niin se on sitten kommunistien ansiota.Alkuperäinen kirjoittaja: Marjo Korhonen
Ei kai normaaleille lapsille esim.luokan tai toiselle opettajalle vaihtaminen nyt voi olla niin ylivoimaista, että siitä syntyy stressiä! Oman sukupolveni lapset saattoivat vaihtaa päivän aikana jopa viisikin kertaa paikkaa eri puolille kaupunkia - mites me jaksettiin? Yleinen pehmohössötys, toisaalta lasten ylikaitseminen ja toisaalta heidän jättämisensä täysin ilman rajoja ja auktoriteettia on kyllä minusta ihan yhteiskunnan sosiaalisen tilan peruskysymyksiä - mutta kukas siihen puuttuu, kenelläkään ei ole sen alueen vastuuta!Alkuperäinen kirjoittaja: Joutomies
"Tässä suhteessa koulu heijastelee ajan henkeä. Individualismin aikakaudella ihmiset ovat periaatteessa vapaampia kuin koskaan, mutta käytännön mahdollisuudet vaikuttaa omiin asioihin ovat olemattomat.Se tuo mukanaan voimattomuutta ja turhautuneisuutta niin oppilaille kuin opettajillekin...
Aikamoinen konsensus oli siitä, kouluissa on laiminlyöty kansalaisuuskasvatus sellaisena kuin se lakien ja sopimusten mukaan pitäisi olla. Koulut eivät myöskään itsessään toimi demokraattisesti, nuori opettaja kiteyttää."
Mahdollisuus vaikuttaa, siinä saattaisi olla "viisasten kivi" moniin ongelmiin tässä yhteiskunnassa, arvelen.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"sattuuko teille tulemaan mitään huonosti olevaa asiaa, joka ei olisi kapitalismin syytä? Kai ne Matti teillä päin olevat tulvatkin on kapitalistin syytä! Varmaan jos löytyy joku hyvin oleva asia, niin se on sitten kommunistien ansiota."Kapitalismihan on vienyt kehitystä paljon eteenpäin, maaorjista muodostunut porvaristo on ollut tähän mennessä maailmanhistorian vallankumouksellisin luokka, se ontoteuttanut asioita joista feodalismissa voitiin vain haaveilla.
Mutta kyllä järjestelmä realistisesti tarkasteltuna länsimaissa on saavuttanut lakipisteensä jo joskus 70-80 lukujen aikana, sen jälkeen on homman nimi ollut taantumuksellisuus, kulissien ylläpito, kaikenlainen moraalittomuus, velkaantumisella ylläpidetty "kasvu" jne.; nämä ovat aikamme merkkejä siitä että kapitalismin on aika siirtyä historiaan kehittyneemmän järjestelmän tieltä.
Porvaristosta eriytyneen työväenluokan on määrä toteuttaa kehityksen seuraava vaihe, joka vie yhteisomisteiseen ja taa-arvoiseen sosialismiin; jossa vaikutusvälineet talouteen, koulutusperintöön ja yhteiskunnalliseen valtaan on jaettu tasan kaikille yhteiskunnan yksilöille.