3 posts / 0 new
Uusin kirjoitus
admin
Offline
Last seen: 11 hours 14 min sitten
Joined: 05.08.2015
"EU:ssa ihmiset ovat pelkkiä tuotantovälineitä"

Metalliliiton vaaleissa Metallin jäsenten ääni -listalla ehdolla oleva nokialainen asentaja Pauli Schadrin ihmettelee, onko ay-liikkeen tarkoitus ja tehtävä kokonaan unohdettu ja siirrytty markkinavoimien epäonnistuneen pelaamisen tukijoiksi. – Tavallisten työläisten on nyt vaan yksinkertaisesti otettava ohjat omiin käsiinsä, toteaa Schadrin.

Article: 
"EU:ssa ihmiset ovat pelkkiä tuotantovälineitä"
admin
Offline
Last seen: 11 hours 14 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: jyrki laukkanen

Ennen vasemmiston piti saada massat liikkeelle. Nyt puhutaan tavallisista työläisistä. Onneksi 8 tunnin työpäivän jälkeen nykyään työtätekevälle jää aikaa hyvinkin yksilöllisiin harrastuksiin.
Politiikassa yhä harvemmat ovat mukana.Ihmiset ovat tietysti tuotantovälineitä,sitä ei voi kiistää,mutta pelkkiä sellaisia he eivät ole. Markkinat määräävät tuotteiden ja työn hinnan. Jos tavara ei mene kaupaksi niin on epärealistista vaatia palkankorotuksia. Tavallisten suomalaisten ongelmia ei ole tuotettu Suomessa vaan ongelmatilanne on täysin avoin globaalitason kilpailu. Euron viimeaikainen devalvoituminen on jossain määrin helpottanut vientiyrityksien toimia.Suomessa ilmestyy useita talouselämää käsittäviä lehtiä.Niiden luulisi kuuluvan jokaisen ammattiyhdistysaktivistin luettavaksi.
admin
Offline
Last seen: 11 hours 14 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: sakke

Pauli ihmettelee:"Työntekijöiden eläkemaksuista noin viisi prosenttia siirrettiin maksettavaksi itse, ja aina kun maksuja joudutaan korottamaan, puolet korotuksesta maksaa työntekijä"

Työntekijöiden eläkemaksun maksaa aina viimekädessä työntekijä itse, joko Paulin kauhistelemilla työntekijän maksamilla eläkemaksuilla tai sitten työnantajan maksamina eläkemaksuina. Lopputuloksena ne kumpikin nostavat työn yksikkökustannuksia ja vaikuttavat siihen, kuinka paljon työstä voidaan ylipäätään voidaan maksaa työntekijälle palkkana ja mikä osa menee eläke ja muihin työn sivukuluihin.

Työnantaja on kiinnostunut vain työn kokonaiskustannuksista. Niiden perusteella hän tekee arvion kenellä, tai missä maassa työ ylipäätään teetetään.

Paikalla olevat käyttäjät

There are currently 0 users online.

Uudet käyttäjät

  • tiinaseppanen
  • Hoxhalainen
  • santtujarno
  • sebastianjoel.a...
  • ville.turunen