8 posts / 0 new
Uusin kirjoitus
admin
Offline
Last seen: 1 month 3 days sitten
Joined: 05.08.2015
Metallityöläiset taistelun tielle!

On tärkeää, että koko suomalainen työväenliike antaa täyden tukensa ja nousee metallityöläisten rinnalle taistelemaan oikeutettujen vaatimusten puolesta.

Article: 
Metallityöläiset taistelun tielle!
admin
Offline
Last seen: 1 month 3 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: leena lampinen

Hannun pitäisi mielestäni nyt oikein pian lopettaa tuo 30 vuoden takainen kielenkäyttö. Maailma on muuttunut ja myös Hannun tapaisten korpikommunistien olisi pitänyt muuttua sen mukana. Perseitten laittaminen penkkiin ei ole enää vuosiin ollut niin yksinkertaista puuhaa kuin vanhoina "hyvinä" aikoina. Kehittyneitten maitten kapitalistinen talousjärjestelmä natisee ja luulisi nimenomaan kommunistien pohtivan päätoimisesti muita asioita kuin hyväpalkkaisten metallimiesten tuntipalkkoja. Terkkuja.

admin
Offline
Last seen: 1 month 3 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Hannu Tiainen

Leena
Oletko sinä jo unohtanut, että taistelu paremmista työehdoista ym. on nimenomaan kapitalismin vastaista taistelua eli luokkataistelua. Et sitten ole sattunut huomaamaan miten koko Euroopassa kiehuu ja kuohuu kun ammattiyhdistysliikkeet vähän joka puoluela ovat lähteneet taistelun tielle. Miljoonat ja taas miljoonat ovat olleet kaduilla ja vaatineet parempaa sosiaaliturvaa, julkisien palvelujen turvaamista, vastustaneet palkkojen leikkaamisia jne. jne. Ja sinun mielestä täällä pitäisi seisoa tumput suorana kuten SAK, n johto haluaa, kuten myös oikeistolainen hallitus. Mitä tulee metallityöläisiin, niin he ovat viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana tippuneet tosi syvälle palkkatilastoissa. http://skp.fi/2011-19-7/vaihtoehto-eurokriisin-ratkaisuksi

admin
Offline
Last seen: 1 month 3 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

Lakko on laillisessa järjestettynä laillinen toimenpide ilmaista mielipiteensä, mutta missä yhteydessä sitä käytetään ja miten vaatiikin järkeä ja harkintaa. Hyvänä esimerkkinä on paperin pistelakot vaatimusten tueksi. kun sitten työnantajat julistivat työsaarron vastatoimena alkoi hirveä älämölö ettei niin saa tehdä. Lopputuloksenhan nyt vuosien perästä tiedämme; satoja paperimiehiä kortistoon ja paperia tehdään nyt Kiinassa, Etelä-Amerikassa jne. Metallilla on vähän samat ongelmat, kohta noissa mainitsemissani maissa osataan myös tehdä korkeatasoisia metallirakenteita, hinta on vain osia meidän hinnoista. Se vain on niin, että Suomen hyvinvointi tulee viennistä ja jos sitä ei ole, ei ole myöskään hyvinvointia.
Onneksi metallissakin järki voitti ja Leena Lampisen mainitsema "korpikommunistinen uhoaminen" loppui. Laiha sopukin on parempi kuin lihava riita!

admin
Offline
Last seen: 1 month 3 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen

Maailma Hannu globalisoituu ja se sama tulee kohtaamaan meistä jokaisen. Kun kustannuksetkin globalisoituvat niin samoin käy myös palkoille eikä itsekästä julkista palkkapolitiikkaa voida enää pitää edes vaihtoehtona vanhaan tapaan. Pitää sopeutua!

Miljoonat ja miljoonat on tietysti hieno perusta mutta ei todista mitään. Turussa näin "tavataan torilla" tapahtumassa muutaman kymmentä henkeä joten täällä päin nuo miljoonat antavat vielä odotella.

Lakkoa parempi ja varsin tehokas konsti on sanoa itsensä irti ja alkaa hakemaan itselleen uutta työnantajaa joka arvostaa taitojasi useamman euron edestä. Siitä saattavat hyötyä molemmat, sinä ja työnantaja.

Lakko on tietysti tietyissä olosuhteissa laillinen keino mutta koska se on järkevä onkin toinen kysymys. Järkevä se ei koskaan ole jos sen tulos lisää inflatorista kehitystä.

Oikeistolainen hallitus Hannu on varsin hyvin tietoinen talouden tilasta niin kotona kuin ”kylällä” joten sen mielipide kannattaa ottaa huomioon. Sillä on kansantaloudellisempi näkemys kuin millään ammattiyhdistyksellä tai työhuonekunnalla jotka vain ajavat omaa eivätkä kansallista etua. Vasemmistolainen hallitus ei niitä palkkaeuroja sen enempää saisi koottua tämän päivän maailmassa joten sitä ei kannata edes mainita.

Onhan nykyinen hallitus lisäksi varsin sinipunainen SDP:n ja Vasureiden ansiosta. Se ettei siellä ole komuja on taas ihan teidän oma vikanne, te ette pystyneet vakuuttamaan kansaa omasta kyvystänne ajaa kansan asioita sen mieleisellä tavalla. Te yrititte ajaa asioita omalla tavallanne johon kansan olisi pitänyt tyytyä. Siinä olisi hännän pitänyt heiluttaa koiraa eikä päin vastoin.

PSillanpään kommenttikin pitää ottaa vakavasti huomioon ja alkaa miettimään mitä sitten tehdään?

admin
Offline
Last seen: 1 month 3 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: JN

Lainaus nimim. Työeläkeläiseltä: "Maailma Hannu globalisoituu..."

Globalisaatio on kapitalismin keksinnöistä kieroimpia. Se näet mahdollistaa sen, että Suomen kaltainen maa ei voi pärjätä kilpailussa esim. metallialan osalta koska emme saa kustannustasoa koskaan niin alas kuin kiinalaiset tai korealaiset...

Suomalaista osaamista toki arvostetaan, esim. telakkateollisuus mutta volyymit ovat pieniä.

Kuka oli kuullut kiinalaisesta laivanrakennustaidosta 1950- tai 1960-luvulla? Kapitalismi itse investoi ja siirsi tuotannon kaukomaihin ja siten loi syntyneen noidankehän - kilpailun jossa emme pärjää perinteisin keinoin.

Globalisaatio, tuo rahan, tavaran ja työvoiman liikuttaminen on itse luonut tämän tilanteen. Tässä vaiheessa on aivan sama, jos suomalainen metallimies maksaisi työnantajalleen euron per pvä sen sijaan että saisi palkkaa. Kustannuksissa emme pärjää kuitenkaan monille maille.

Leena Lampisen kommenttiin yhdyn siinä mielessä että toki metallialan palkkaus on huomattavasti kovempi kuin esim. palvelualojen...missä syyt?

admin
Offline
Last seen: 1 month 3 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: sakke

Globalisaatio on kai nyt kirosana, kun olemme jäämässä kilpailukyvyssämme jälkeen monilla aloilla.
Mutta miettikää, mikä Suomi olisi ilman tavaroiden ja palveluiden vapaata liikkuvuutta. Suomi vaurastui huomattavasti -80 ja -90 luvuilla, kun olimme globalisaatiossa vottajan asemasssa. Tuotteitamme vietiin Kiinaa myöten ja paistattelimme päivää mobiiliosaamisen mallimaana. Sillon ei parjattu globalisaation kauheutta.

Nyt kun olemme, ihan omasta vapaasta tahdostamme hinnoitelleet itsemme pihalle ja rapauttaneet kilpailukykymme, nähdään kaiken syyksi globalisaatio.

Globalisaation vaihtoehto on protektionismi ja suljettu talous. Sitäkö me haluamme?

admin
Offline
Last seen: 1 month 3 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

JN, kyllähän globalisoituminen on kirosana, miten helppoa onkaan elää esim. Pohjois-Korean tapaisessa maassa, jossa ainoa kaupankäynti ulkomaailman kanssa on ohjusvienti ja etelästä köyhäinapuna saatava riisi.(pienelle puolue-eliitille kyllä tulee tavaraa ulkoa) Olen samaa mieltä kanssasi, globalisaatio pitää lailla kieltää!

Paikalla olevat käyttäjät

There are currently 0 users online.

Uudet käyttäjät

  • dekumpu
  • tiinaseppanen
  • Hoxhalainen
  • santtujarno
  • sebastianjoel.a...