Keywords:

Jyrki älä tyrki

28.06.2022 - 13:00
(updated: 11.08.2022 - 15:53)

Selasinpa tuossa yhtenä päivänä Facebookia, kun vastaani pompahti postaus viime kesän Pride-kuukauden tienoilta, jossa eräs turkulainen perussuomalaisten kunnanvaltuutettu kauhistelee niin kutsuttua sateenkaaripitkoa, jonka Fazer teemakuukauden kunniaksi oli lanseerannut. ”Anna mun kaikki kestää ja kärsiä”, surkutteli hän.

Tiedoksi siis kaikille, jotka ovat tähän mennessä kuvitelleet yhdenvertaisuudestaan edelleen kamppailemaan joutuvien seksuaali -sekä sukupuolivähemmistöjen olevan niitä, jotka joutuvat yhä kestämään ja kärsimään, olette olleet aina väärässä.

Todellinen kärsijä on nimittäin Jyrki-niminen kunnallispoliitikko, joka joutui sosiaalisessa mediassa - tai kamalimmillaan kenties jopa ruokaostoksia tehdessään törmäämään sateenkaarenväriseen pitkoon!

Miestä voisikin kärsimystensä perusteella verrata jopa Jeesukseen itseensä ja ehdotankin, että tulevina pääsiäisinä pitkäperjantain sijaan juhlisimme pitkoperjantaita; päivää jolloin armelias vapahtajamme Jyrki kantoi jättimäistä pullapitkoa harteillaan.

Kekseliäänä kaverina hän oli postauksessaan antanut tuolle jälkiruoalle myös uuden nimen: ”hinttipitko”. Jos hänen tarkoituksenaan olisi ollut tehdä parodiaa itsestään ja muista samalla tavalla ajattelevista, olisin suorastaan kateellinen noin typerän sanan keksimisestä, mutta valitettavasti todellisuus on jälleen tarua ihmeellisempää ja Jyrkin jorinat yhtä hauskoja kuin holokausti.

Pullapostauksensa lopuksi hän ihmetteli vielä, tulisiko sateenkaaripitko syödä vai mahdollisesti tunkea hanuriin. Niin, normaalistihan pitkot ovat tarkoitettu syötäviksi, mutta kenties Jyrkin kirjoissa sateenkaaren väritys on sitten se seikka, joka pullapitkojen olemassaolon tarkoitukseen ratkaisevalla tavalla vaikuttaa.

Legenda kuuluukin, että eräänä sateisena, mutta aurinkoisena päivänä Jyrki erehtyi eksymään ulos vain huomatakseen kauhuksensa kaikkien sateenkaarien pyrkivän tunkeutumaan sisään hänen takapuoleensa, eikä mies ole enää onnettomuuden jälkeen ollut entisensä...

Vielä vastaus kysymykseen: Kyllä Jyrki, minun puolestani voit tunkea hinttipitkot hanuriisi ja lisäksi niin monta suuhusi, että se varmasti pysyy kiinni.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tekijä

Pride