Politiikan arkipäivää

12.11.2015 - 15:45
(updated: 04.12.2015 - 15:53)

Perussuomalaisten kannatus on romahtanut. Ja hyvästä syystä. Suomessa ovat punavihersuvakkivasemmisto ja ay-liike tehneet kaikkensa persujen vallankäytön estämiseksi. Tiellä on todellinen salajuonien viidakko: perustuslaki, demokratia, kansainväliset sopimukset ja ihmisoikeudet.

Yritä tässä sitten tehdä persu-politiikkaa!

Laillista ja hyväksyttävää

Pääministeri Juha Sipilä (Elinkeinoelämän keskustaliitto), miten kommentoitte uutista, jonka mukaan osa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakan (Elinkeinoelämän kokoomus) omistuksista on järjestelty verosyistä Belgian kautta?

Haluatko muuten antaa ”puoluetukea”? Tässä on mun Luxemburgin tilin tiedot.

– Siis tää on laillista, hyväksyttävää ja tätä tehdään tosi paljon. Ainakin kaikki meidän kaverit tekee. Säkin voit tehdä, jos sulla on pari miljoonaa ylimäärästä. Me tehdään se entistä helpommaksi. Kato ku Suomen talouden ykkösongelma ei suinkaan oo verokertymän pienuus vaan järjetön velkaantuminen ja liian korkeat palkat. Köyhilläkin on liian hyvät olot. Haluatko muuten antaa ”puoluetukea”? Tässä on mun Luxemburgin tilin tiedot. Jos pistät yli kymppitonnin niin ei mene siirtomaksua!

Koulutuskeskustelua Leikkaus-Suomessa

– Osaaminen on pienen kansakunnan menestyksen avain!

– Joo, mutta emme me tarvitse noin montaa yliopistoa. Ne ovat jäänne Kekkoslandiasta.Nyt pitää keskittää.

– Jeps. Ja leikkaamalla saadaan sopivasti haastetta opiskeluun ja tutkimukseen.

– Näin on. Niukkuus lisää luovuutta.

– Annetaan 1 500:lle kenkää Helsingin yliopistossa ja Aalto-yliopistossa. Eiköhän ne jäljelle jääneet innovoi entistä tehokkaammin. Pois potkitut voivat jämäköityä kuntouttavassa työtoiminnassa. Koska eihän akateemikoista normaaliin työelämään ole…

– Ja eihän koulutus sinänsä takaa osaamista, eli aivan hyvin voidaan leikata koulutuksesta.

– Niin. Kyllä menestys tuo myös rahaa. Ja miksi ihmeessä tukea menestymättömiä korkeakouluja ja aloja?

– Totta. Paras tapa nostaa osaamisen arvostamista on tehdä siitä maksullista. Sitä paitsi sehän on investointi omaan tulevaisuuteen. On vain kohtuullista, että siitä maksaa myös itse.

– Juu. Tämä periaate olisi hyvä oppia jo esikoulussa, että sen sitten myöhemmin ymmärtää paremmin.

Kepun Kolbe

Helsingin Sanomissa (12.11.) professori Laura Kolbe arvostelee ankarasti hallituksen tekemiä koulutusleikkauksia. Yliopistot ovat Kolben mielestä kansallisia instituutioita, joita keskittämiset ja lakkauttamiset uhkaavat.

– Mainitaanko Hesarin jutussa, että Kolbe on keskustalainen poliitikko? Ja että keskusta on päähallituspuolueena junailemassa koulutuksen ja yliopistojen leikkauksia?

– Eipä kyllä.

– Näin se poliittisuus piilotetaan maan suurimmassa päivälehdessä!

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tekijä

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.