Korkki auki

01.07.2016 - 09:00
(updated: 01.07.2016 - 13:37)

Elettiin aikaa, jolloin ulkoministeri varoitteli isänmaata lähestyvästä kiviterapiakommunistien uhkasta. Eduskunnassa taas ei oltu aivan varmoja oliko Talvivaaran kaivos päätetty lopettaa vai toimintaa jatkaa, mutta kaikki kuitenkin olivat yhtä mieltä siitä, että rahaa hankkeeseen on syytä laittaa vielä hieman lisää. Sitra julkaisi raportin, jossa kertoi robottien tekevän tulevaisuudessa kaikki hoivatyöt, samaan aikaan kun Helsingissä ja Espoossa edestakaisin tunnelissa kulkevan metrojunan automatisointi osoittautui ylivoimaiseksi haasteeksi. Käynnistyi ankara keskustelu, olisiko myös hankkeen projektijohto pitänyt siirtää tekoälyn hoidettavaksi – digitalisaation nimissä.

Niinpä Sipilän SOS-hallitus piti lyhyen kriisikokouksen ja päätti oitis käynnistää nelosoluen – ja jos mahdollista, vahvojen viinojen – saamisen ruokakauppoihin. Käytännön toteutuksen sai hoidettavakseen hallituksen vastavalittu Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri sillä perusteella, että heti kun EU:n ja Yhdysvaltojen välinen TTIP-sopimus saataisiin solmituksi, poistuisi kaikki turha sääntely, joka estää meillä täällä kunnollisen, porvarillis-säädyttömän elämän.

Samaan aikaan antoi Elinkeinoelämän juopottelukunnan ajatuspaja Hiprakka tutkimusjohtajalleen tehtäväksi keksiä jonkun järkevän syyn sille, ettei ajatuspajan hallituksen juomamestari viitsinyt kokousten jälkeisinä aamuina viedä tyhjiä pulloja kauppaan. (Juomamestarin mukaan päätä särki liiaksi, ja säästölamppujen valo oli niin ikävystyttävä verrattuna hehkulamppuihin: taas eräs asia maailmassa, jonka kettutytöt olivat onnistuneet pilaamaan!) Ajatuspajan tutkimusjohtaja kutsui oitis koolle ylimääräisen hallituksen kokouksen, joka julkaisi raportin otsikolla Panttipullojärjestelmän ulkoisvaikutukset osana tyhmän ja holhoavan stalinisti-Suomen suorittamaa valkoihoisen lihaa syövän heteromiehen sortoa. Raportissa oivaltavin sanankääntein perusteltiin, kuinka joidenkin ihmisten aika nyt vain on keskimääräistä arvokkaampaa, ja pullojen palauttaminen sopii parhaiten vähemmän tuottaville yksilöille, kuten opiskelijoille ja eläkeläisille.


Nyt te, arvoisat lukijani, varmaan kysytte, miksi kirjoitan pelkästään alkoholituotteista? No luulisi nyt köyhemmänkin ymmärtävän, että kunnon krapulaan tarvitaan riittävä määrä alkoholia. Ja krapulahan on nyt tosiasia! Luotettavat huhupuheet kertovat, että jopa EU-komission Juncker ratkesi jälleen ryyppäämään Britannian äänestystuloksen selvittyä. Miten voi olla, että joka kerta kun kansalle annetaan oikeus äänestää, se menee ja käyttää tätä oikeuttaan aivan väärin?

Tekijä

Tekijä

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.