Kyllä kansa maksaa

13.09.2016 - 21:30
(updated: 13.09.2016 - 23:26)

Kiittämättömyys on maailman palkka! Järjestelin kaverieni kanssa eräille keskeisille sidosryhmilleni mukavan pikku hermoloman etelän mailla, ja siitähän se vasta poru syntyi! Kaikkihan me tiedämme nuo upeat, sulavalinjaiset nisäkkäät, jotka pistetään tekemään temppuja musiikin tahtiin, kunnes lentävät yön pimeydessä eläkepäivilleen Portugaliin. Tarkoitan tietenkin sulavalinjaisia suomalaisia toimitusjohtajia kiiltävissä puvuissaan! Paras toimitusjohtaja on tietysti sellainen, jolla on Tarzanin kutsuhuuto puhelimensa soittoäänenä. Mutta sen vain sanon, että ei tällaista kaiken maailman avoimuutta edes tarvittaisi, jos ihmiset eivät tunkisi nenäänsä joka paikkaan!

Delfiineistä maristaan. Ovatkohan mahtaneet poimia ensimmäistäkään litraa marjoja metsästä tänäkään kesänä? Siellä vain verorahoilla kustannetussa uima-altaassaan köllöttelevät tyytyväisinä. Minä olen päätynyt siihen johtopäätökseen, että lisää työtä tässä tarvitaan: olen jopa harkinnut joku päivä itse meneväni töihin!


Robotisaatio se vaan etenee. Sosiaali- ja terveysministeriö on lanseeraamassa kokeilua, jossa robotti jumppauttaa vanhuksia vanhainkodissa. Mutta miksi pysähtyä vain siihen? Myös sosiaali- ja terveysministerin tehtäviä hoitamaan voisi laittaa robotin, joka jumppaisi edestakaisin erilaisia aluejakoja ja valinnanvapausmalleja! Mehiläinen varmasti sponsoroisi tarjoilut, ettei tarvitse verorahoilla juomia hankkia.

Käväisin taannoin paikallisessa vankilassa - pikavisiitillä toki. Hyvin hoidetulta ja miellyttävältä paikalta näytti. Mitä ihmiset valittavat? Olisin viihtynyt pidempäänkin, mutta velvollisuudet kutsuivat, joten loikkasin sujuvasti takapihan aidan yli, ja suuntasin takaisin Kokoomuksen puoluetoimistolle. On suuri etuoikeus olla Suomen kansalla töissä, etenkin kun palkkaus on kilpailukykyinen, ja kaupan päälle annetaan vielä kunnon bonuksetkin tehdystä työstä. Kyllä kansa tietää, ja mikä vielä parempaa, kansa myös maksaa!

Siitähän onkin jo aikaa, kun viimeksi ehdotin, että tehtäisiin jokin kiva ökyprojekti yhteisillä verovaroilla. Noh täältä pesee: rakennetaan digitalisaation ja robotisaation nimissä hieno museo, jossa esitellään suomalaisia sosiaalisen median tähtiä ja innovaatioita! Museo voitaisiin toteuttaa Applen, Googlen ja Microsoftin kanssa niin, että asiakkaat maksaisivat yrityksille siitä hyvästä, että kaikkien yksityisyyttä loukataan. Museossa olisi myös taideteoksia, jotta niiden kanssa voi ottaa hienoja selfieitä! Yläkerrassa VIP-saunaosasto, kuntosali ja Rafaela Seppälän pitämä muotiblogi. Nimikin minulla on jo valmiina: Stubbenheim!


Ajatuspaja Hiprakka julkaisi juuri tuossa uuden raportin, jonka mukaan tulevaisuuden työelämä muuttuu joustavammaksi ja sirpaleisemmaksi yleissitovuuden poistumisen myötä. Myös ministerin työ tulee kokemaan muutoksen digitalisaation vuoksi. Tulevaisuudessa valtioneuvoston jäsen voisi vaikka aamulla hoitaa oikeusministerin tehtävät, päivällä kulttuuri- ja urheilualan asiat ja illalla vielä tehdä muutamia tarpeellisia koulutusleikkauksia!

 

P.S.
Viime viikolla tässä lehdessä retosteltiin, kuinka Perussuomalaiset ovat asialinjalla. Oman käsitykseni mukaan avaintekijä perussuomalaisten kannatuksen kääntämiseksi kasvuun olisi siirtyä asialinjalta vesilinjalle.

Tekijä

Tekijä

Rafaela Seppälä

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.