Eivät varmaan puhuneet presidenttifoorumissa siitäkään, miten Suomen eduskunnan yksimielisesti hyväksyvämän YK-mandaatin luonne muuttui matkan varrella. YK:n Isaf-joukot alistettiin NATOn alaisuuteen, mikä kompromettoi niiden rauhanturvaluonteen. Miellettiinhän NATO hyökkääjänä afganistanilaisten keskuudessa ja niin YK-joukot joutuivat sodan osapuoleksi ja menettivät mahdollisuuden rauhanturvaamiseen eli asettumaan sotivien osapuolten väliin.
Tämän takia sieltä on myös suomalaisten syytä lähteä, kuten jo hollantilaiset tekivät. Pekka Visurin mukaan länsimaat miettivät kuumeisesti, kuinka pääsisivät eroon Afganistanin suosta.
On päivänselvää, ettei sotimalla ratkaista ihmisoikeusongelmia, ei Afganistanissa eikä muuallakaan. Tarvitaan varmaankin kansainvälistä sopimusta, jolla tuetaan maan jälleen rakentamista ja turvataan laajat ihmisoikeudet, niin poliittiset, kuin sosiaaliset oikeudet.
Hannu Ketoharju, menepä nyt sitten esittämään se kansainvälinen sopimus sinne Afganistaniin , jonka kaikki sodan afganitanilaiset osapuolet hyväksyvät!!(ja myös ulkopuoliset) Maalla on helppo olla viisas kun merellä myrskyää. Ansaiset melkein rauhan Nobelin loistavasta esityksestäsi!
USA pystytti Afganistaniin nukke-
hallituksen, jolle antoi tehtäväksi
tuottaa maahan sellaiset olot , että
maan läpi saadaan rakennetuksi öljy-
putki.
Isänmaalliset Talibanit(aikoinaan jenkkien aseistamat) ovat nyt kapinallisia omassa maassaan ja heitä
saavat ISAF joukot tapaa mieleisiään määriä.
Kolumbiassa ja Afganistanissa amerikkalaiset suosittelivat huume-
tuotannon nopeaa kasvattamista maiden
talouksien saattamiseksi. Huumeporukat
saavat aseensa ja muut tarvekalut
CIA:n avulla. Näin saadaan matalan
intensiteetin konfliktit jatkumaan
loputtomasti ,joka on sinällään itsetarkoitus.
PSillanpää hätäilee, tuskinpa rauhan Nobelia pelkistä esityksistä annetaan. Radiouutisten mukaan ulkoministeri Stubb myöskin kiirehtii joukkojen vetämistä parin vuoden sisällä pois Afganistanista, ainakin puheissaan. Lieneekö hänenkin uskonsa jo horjumassa siihen, että pommituksilla onnistuisi demokratian vienti.
PSillanpää jäänee miinanraivaukseen, jos ei halua vetäytyä pois.
Tottakai minäkin haluan suomalaiset joukot pois Afganistanista, mutta kai se on minimi, että siellä vallitsee edes jonkinlainen demokratia ja järjestäytynyt valtiokoneisto. Siitä jo aijemmin esitin oman version. Kai sinäkin Hannu Ketoharju kaikessa USA:n vastaisuudessakin myönnät, että talibanien aikaiseen menoon ei ole paluuta. Eikä myöskään siihen mikä vallitsi kun Neuvostoliitto oli Afganistania vapauttamassa.
Ei miinat ole NATOn kylvämiä vaan paljon aikaisemmalta ajalta, eli kylväjät poistakoon ne myös!
Ei kai natosotilaat tievarsipommeja tai itsemurhapommeja rakentele vaan vastapuoli saadakseen yhteiskunnan rakenteet sekaisin ja oman valtakoneiston takaisin.
Lahtari-Suomen eduskunta on hyväksynyt lisäjoukkojen sijoittamisen Afganistaniin. Päätöksen mukaan lahtari-Suomen murhaajakaartia täydennetään 50 tappajan voimin. Näiden joukkojen tehtävänä on auttaa jenkki-imperialismia Afganistanin kansan murhassa ja orjuutuksessa. Suomen porvarillisen armeijan eli lahtarikaartin verikoirien määrä olisi vuoden 2011 alussa lähes 200 sotilasta. Pääosaa porvari-Suomen lahtarikaarti saa esittää Pohjois-Afganistanin Samanganin maakunnassa. Me kommunistit emme voi hyväksyä tätä. Me tuomitsemme jyrkästi kaikki yritykset kahlita Afganistanin kansa jenkki-imperialismin talutusnuoraan. Toivomme myöskin Suomen kansan heräävän totuuteen. Me vaadimmekin jokaisen sotilaan välitöntä kotiuttamista pois Afganistanista ja kaikkialta maailmasta, paikoista joissa Suomalaisia palkkasotilaita pidetään valheellisin "rauhanturvaajan" tunnuksin. Meidän maoistien mielestä jokaisella kansalla on oltava oikeus päättää omasta kohtalostaan ja tällaista kohtaloa ei jenkki-imperialismin nukkehallitus esim. Afganistanissa edusta.
Tätä nykyä on pakko olla USA:n hallinnosta toiseen harjoittaman politiikan vastainen, mikäli aikoo samalla olla terrorismin vastainen.
Carlos Salinasin lausunto ei todellakaan ole mikään löysä heitto Latinalaisen Amerikan historiasta ja nykypäivästä, vaan kelle tahansa varsin helposti selvitettävä, hyvin dokumentoitu asiantila, joka perustaltaan pitää paikkansa myös Afganistanissa ja Pakistanissa.
USA-Nato ja muut halukkaat, Viro mukaan luettuna, ryskyttivät vuosikausia hajalle irakilaisia ja Irakin infrastruktuuria, joka, kuten eri maiden turvallisuuspalvelut ja tutkimuslaitokset jo ennen vuoden 2003 tapahtunutta hyökkäystä olivat arvioineetkin, radikalisoi islamilaista maailmaa ja synnytti vihaa länttä kohtaan. Odettua oli myös terrorismin uhan kasvaminen.
Iran lienee seuraava sotakohde, ja oltakoon maan nykytilasta mitä mieltä tahansa, on hyvin perusteltua sanoa, että tässä tapauksessa hyökkäjien moraali ole piiruakaan jalompi. Sotilaallisella voimalla ja vahvemman oikeudella ne kyllä siihen kykenevät.
Tavoitteemme taitavat olla PSillanpään kanssa samansuuntaiset, mutta keinoista on erilainen näkemys. En oikein usko, että demokratiaa ja ihmisoikeuksia Afganistaniin, Irakiin ja mahdollisesti pian Iraniin, voidaan viedä sotimalla.
Mielestäni mikään ei varmemmin takaa talebanien suosiota, kuin NATO:n sotatoimet ja monet siviileihin kohdistuneet ihmisoikeusloukkaukset alueella. Niitä on esitelty tässäkin viestiketjussa.
Olen vakuuttunut, ettei muuta tietä ole, kuin lopulta rauhanomainen ratkaisu. Miksei Ahtisaarta laiteta asialle?
Hannu Ketoharju, myönnän yhteisen tavoitteen. Mutta.. Millä esim Afganistanissa tai Irakissa saadaan se tilanne aikaiseksi, että kaikki toiminta "pysähtyy" ja "Uusi uljas valtio" alkaa toimimaan kaikkine järjestyneen valtion organisaatioin, kuin taikurin sormien näpsäytysten käskystä! Siinä sinulle sormiharjoitusta ja kerrottavaa eri ryhmille. Jossain aikaisemmin sanoin, että maalla on helppo olla viisas kun merellä myrskyää ja se pitää edelleenkin. Olen myös ollut todella myrskyävällä merellä, joten kokemusta on.
Et voi kieltää, että meillä täällä Suomessa käytettävä ja käytössä oleva demokratia ei esim sopisi vientituotteeksi moneen maahan. Vai luettelenko plussia esimerkeiksi?
Ahtisaari tukee kaikkia USA:n sotatoimia.Koostuuhan hänen ystävä-
piirinsä pääasissa Wallstreetin
varrella toimivien yritysten omistajista ja johtoportaista.
Namibiasta löytyy valtavat Uraani-
varat , Acechissa oli kysymys luoda
otolliset olot öljy-yhtiöille.
Kosovossa on ehkä suurimmat Euroopan
sinkki- ja muut metalliesiintymät.
Ahtisaaremme varmasti on lounastanut
useammankin kerran toisen tunnetun
rauhannobelistin Henry Kissingerin
kanssa. Tämä juutalainen järkkäsi
Pinochetin kaappauksen ja 5 miljoonan
Kambodhsan, Laosin ja Vietnamin
kansalaisen teloittmisen. Ehkäpä
Henry on myös WTC tornien tuhon takana.
"
En oikein usko, että demokratiaa ja ihmisoikeuksia Afganistaniin, Irakiin ja mahdollisesti pian Iraniin, voidaan viedä sotimalla.
"
Voitaisiinko demokratiaa ja ihmisoikeuksia viedä sotimalla siinä teoreettisessa tapauksessa että hyökkääjät haluaisivat viedä demokratiaa ja ihmisoikeuksia?
Hyökkääjät haluavat valtaa ja rikkauksia, öljyä, mineraaleja, markkina-alueita ym. Sillä ei ole mitään tekemistä demokratian tai ihmisoikeuksien kanssa.
Minkähän takia Suomessa mikään taho ei ole haastanut suomalaisia rikollisia oikeuteen?
"Mutta.. Millä esim Afganistanissa tai Irakissa saadaan se tilanne aikaiseksi, että kaikki toiminta "pysähtyy" ja "Uusi uljas valtio" alkaa toimimaan kaikkine järjestyneen valtion organisaatioin, kuin taikurin sormien näpsäytysten käskystä!"
Irakissa tuo järjestäytyneen valtion toiminta, ja edes perusedellytykset sen syntymiselle estettiin USA:n ja Iso-Britannian toimesta vuonna 1991 alkaneiden Irakin kansaa vastaan suunnattujen talouspakotteiden ja käytännössä jatkuvan sodan vuoksi aina vuoteen 2003 asti.
Nämä pakotteet, vaikka olivatkin ns. YK-pakotteita, olivat käytännössä USA:n ja Iso-Britannian poliittisesti muovaamia ja ajamia pakotteita, ja joita jopa YK:n omien Irakin asioista perillä olevat diplomaatit kutsuivat "kansanmurhaksi" Irakissa.
Vuonna 2003 tämä aikaansaatu tuho vielä sinetöitiin hyökkäyssodalla ja maan ajamisella täydelliseen kaaokseen- Irakin öljyn ja sen hallinnan siirtämiseksi Lännen kapitalistien kontrollin alaiseksi.
Näitä demokratian viejiä näyttää vaivaavan jonkinmoinen vauhtisokeus. Vai onko kysymys sittenkin vain tietämättömyydestä.
Täältä Tiekkarin verkkolehdestä löytyy kotimaa-osastosta pieni artikkeli "Rikkaan lännen kääntöpuoli". Kannattaa lukaista se, kertaushan on opintojen äiti.
Toivottavasti sen luettuamme olemme vähemmän polleita "demokratian viejiä".
Työläinen, muistathan miksi YK määräsi pakotteita Irakille talouspakotteita? Muistin virkistämiseksi siitä, että Saddam hyökkäsi Kuwaitiin väittäen sitä "Irakin maakunnaksi"!! Niin ja olihan sitä ennen siinä myös yhdeksän vuoden sota Iran/Irak, takapiruina länsi ja itä. Kun sitten Saddamin joukot ajettiin pois Kuwaitista niin lähtiessään he ryöstivät kaiken mahdollisen ja sytyttivät öljylähteet palamaan!! Että siinä on minusta riittävästi syytä taloussaartoon, joka ei koskenut lääkkeitä ja vastaavaa humanitääristä kaupankäyntiä YK;n valvonnassa. Se nyt ei sitten vain sopinut Saddamille, eikä hänen klaanilleen.
Ei Irakissa ole ollut demokraattista hallintoa koko Saddamin hallinnon aikana, vaan kansa on pidetty "kurissa" eri keinoin vuoroin lännen ja idän avulla ja olipa siellä myös suomalaiset rakentamassa Saddamin bunkkereita!
Hannu Ketoharju, ihan näin kysymys, että mitä "vauhtisokeutta" on se ,jos tarjoan esim meillä täällä Suomessa noudatettavaa demokratiaa muissakin maissa noudatettavaksi??? Meillä vaalit toimivat ilman väärinkäytöksiä, eikä uurnissa ole ylimääräisiä lippuja, eikä koko perhe ole "kopissa" yhdessä äänestämässä kuten esim entisessä Neuvostoliitossa, jossa myös läpimenijät oli jo ennakkoon valittu. Meillä myös ehdokkaat saavat rauhassa tehdä asiaansa tunnetuksi ilman kuolemanpelkoa.
Minun neuvostoliittolainen tuttavani, kysyi aina ketä minä äänestän ja kun hän sai mahdollisuuden sitten äänestää Suomessa, hän kysyi ketä äänestää, niin sanoin "se on Sinun asia ja ketä minä se on minun asia"
Tietääkö PSillanpää lukeneena miehenä, että pakotteet koskivat humanitaarisia tarvikkeita, myös ruokaa, lääkeitä, jätevesien puhdistukseen käytettyjä kemikaaleja jne.
Ei Irakin asioista vastaavat YK:n diplomaatit ja koordinaattorit Hans von Sponeck ja Denis Halliday turhaan syyttäneet pakotteiden ylläpitäjiä ja päämaakareita USA:ta ja Iso-Britanniaa kansanmurhasta.
USA näytti Saddamille vihreää valoa hyökätä Kuwaitiin, ja ajoi hänet "ansaan".
Saddam oli USA:n oma mies vain niin kauan kuin oli käyttökelpoinen.
Ensimmäisen Persianlahden sodan jälkeen Irakin shiia-ja kurdikapinalliset olisivat voineet syrjäyttää Saddam Husseinin, mutta mitään apua heille ei tarjottu.
Päällimmäisenä pelkona USA:lla oli Irakissa tapahtuva shiiojen nousu, ja liittoutuminen Iranin kanssa, ja pohjoisten kurdit olivat taas ongelma siksi, että Turkki kävi sotaa omia kurdejaan vastaan USA:n tuella ja aseistuksella.
Tällaista demokratiaa se ei voinut hyväksyä, ja USA:n suunnitelma olikin nostaa valtaan Saddam Husseinin tilalle yhtä tiukka vallanpitäjä, mutta ilman hänen rikoshistoriaansa, joka taas oli perua USA:n tuen ajoilta.
S. Hussein alkoi myös olla liian omapäinen, ja sehän nyt ottaa ohimoon ketä tahansa mafiapäällikköä.
Ja varsinkin Valkoisen talon kortteerajia.
Suomessa ovat parhaat kansanedustajat, jotka rahalla saa.
Aivanhan tuo viikottaisena jatkosarjana pyörii nuo uudet, ja vielä uudemmat puoli yhdeksän korruptiouutiset.
Ihan sitä vaan, että kun liittoudumme "demokratian viennissä" entisten siirtomaiden ja maailman herruuteen pyrkivän USA:n kanssa, niin uskottavuutemme kolmannen maailman maiden silmissä ei ole kovin korkea. Niinkuin PSillanpää varmaan ymmärsi luettuaan täältä verkkolehdestä "Rikkaan lännen kääntöpuoli"- artikkelin
Kuten sanottu Afganistaniin istutettiin kalifornialaisen öljy-yhtiön entinen johtaja presidentiksi ja siellä sotimiseen on käytetty yli 200 miljardia dollaria, kun maan kansantuote on vain toistakymmentä miljardia vuodessa. Luulenpa, että niillä rahoilla olisi saatu paljon enemmän aikaan demokratiaa, jos ne olisi käytetty yhteiskunnan perustoimintojen parantamiseen.
Ei kai tarkoitus voi pyhittää keinoja? Tai Neuvostoliiton käytäntö, antaako se meille oikeuden typeryyksiin maailmalla.
Suomen demokratian tilasta semmoinen huomio, että oikeusoppineet ovat kritikoineet pyrkimystä säätää Suomeen äänikynnys. Puhumattakaan rahalla ostettavasta "arvovaikuttamisesta".
Alkuperäinen kirjoittaja: Hannu Ketoharju
Eivät varmaan puhuneet presidenttifoorumissa siitäkään, miten Suomen eduskunnan yksimielisesti hyväksyvämän YK-mandaatin luonne muuttui matkan varrella. YK:n Isaf-joukot alistettiin NATOn alaisuuteen, mikä kompromettoi niiden rauhanturvaluonteen. Miellettiinhän NATO hyökkääjänä afganistanilaisten keskuudessa ja niin YK-joukot joutuivat sodan osapuoleksi ja menettivät mahdollisuuden rauhanturvaamiseen eli asettumaan sotivien osapuolten väliin.
Tämän takia sieltä on myös suomalaisten syytä lähteä, kuten jo hollantilaiset tekivät. Pekka Visurin mukaan länsimaat miettivät kuumeisesti, kuinka pääsisivät eroon Afganistanin suosta.
On päivänselvää, ettei sotimalla ratkaista ihmisoikeusongelmia, ei Afganistanissa eikä muuallakaan. Tarvitaan varmaankin kansainvälistä sopimusta, jolla tuetaan maan jälleen rakentamista ja turvataan laajat ihmisoikeudet, niin poliittiset, kuin sosiaaliset oikeudet.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Hannu Ketoharju, menepä nyt sitten esittämään se kansainvälinen sopimus sinne Afganistaniin , jonka kaikki sodan afganitanilaiset osapuolet hyväksyvät!!(ja myös ulkopuoliset) Maalla on helppo olla viisas kun merellä myrskyää. Ansaiset melkein rauhan Nobelin loistavasta esityksestäsi!
Alkuperäinen kirjoittaja: Jyrki Laukkanen
USA pystytti Afganistaniin nukke-
hallituksen, jolle antoi tehtäväksi
tuottaa maahan sellaiset olot , että
maan läpi saadaan rakennetuksi öljy-
putki.
Isänmaalliset Talibanit(aikoinaan jenkkien aseistamat) ovat nyt kapinallisia omassa maassaan ja heitä
saavat ISAF joukot tapaa mieleisiään määriä.
Kolumbiassa ja Afganistanissa amerikkalaiset suosittelivat huume-
tuotannon nopeaa kasvattamista maiden
talouksien saattamiseksi. Huumeporukat
saavat aseensa ja muut tarvekalut
CIA:n avulla. Näin saadaan matalan
intensiteetin konfliktit jatkumaan
loputtomasti ,joka on sinällään itsetarkoitus.
Alkuperäinen kirjoittaja: Hannu Ketoharju
PSillanpää hätäilee, tuskinpa rauhan Nobelia pelkistä esityksistä annetaan. Radiouutisten mukaan ulkoministeri Stubb myöskin kiirehtii joukkojen vetämistä parin vuoden sisällä pois Afganistanista, ainakin puheissaan. Lieneekö hänenkin uskonsa jo horjumassa siihen, että pommituksilla onnistuisi demokratian vienti.
PSillanpää jäänee miinanraivaukseen, jos ei halua vetäytyä pois.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Tottakai minäkin haluan suomalaiset joukot pois Afganistanista, mutta kai se on minimi, että siellä vallitsee edes jonkinlainen demokratia ja järjestäytynyt valtiokoneisto. Siitä jo aijemmin esitin oman version. Kai sinäkin Hannu Ketoharju kaikessa USA:n vastaisuudessakin myönnät, että talibanien aikaiseen menoon ei ole paluuta. Eikä myöskään siihen mikä vallitsi kun Neuvostoliitto oli Afganistania vapauttamassa.
Ei miinat ole NATOn kylvämiä vaan paljon aikaisemmalta ajalta, eli kylväjät poistakoon ne myös!
Ei kai natosotilaat tievarsipommeja tai itsemurhapommeja rakentele vaan vastapuoli saadakseen yhteiskunnan rakenteet sekaisin ja oman valtakoneiston takaisin.
Alkuperäinen kirjoittaja: Jukka Kuusisto
Lahtari-Suomen eduskunta on hyväksynyt lisäjoukkojen sijoittamisen Afganistaniin. Päätöksen mukaan lahtari-Suomen murhaajakaartia täydennetään 50 tappajan voimin. Näiden joukkojen tehtävänä on auttaa jenkki-imperialismia Afganistanin kansan murhassa ja orjuutuksessa. Suomen porvarillisen armeijan eli lahtarikaartin verikoirien määrä olisi vuoden 2011 alussa lähes 200 sotilasta. Pääosaa porvari-Suomen lahtarikaarti saa esittää Pohjois-Afganistanin Samanganin maakunnassa. Me kommunistit emme voi hyväksyä tätä. Me tuomitsemme jyrkästi kaikki yritykset kahlita Afganistanin kansa jenkki-imperialismin talutusnuoraan. Toivomme myöskin Suomen kansan heräävän totuuteen. Me vaadimmekin jokaisen sotilaan välitöntä kotiuttamista pois Afganistanista ja kaikkialta maailmasta, paikoista joissa Suomalaisia palkkasotilaita pidetään valheellisin "rauhanturvaajan" tunnuksin. Meidän maoistien mielestä jokaisella kansalla on oltava oikeus päättää omasta kohtalostaan ja tällaista kohtaloa ei jenkki-imperialismin nukkehallitus esim. Afganistanissa edusta.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työläinen
Tätä nykyä on pakko olla USA:n hallinnosta toiseen harjoittaman politiikan vastainen, mikäli aikoo samalla olla terrorismin vastainen.
Carlos Salinasin lausunto ei todellakaan ole mikään löysä heitto Latinalaisen Amerikan historiasta ja nykypäivästä, vaan kelle tahansa varsin helposti selvitettävä, hyvin dokumentoitu asiantila, joka perustaltaan pitää paikkansa myös Afganistanissa ja Pakistanissa.
USA-Nato ja muut halukkaat, Viro mukaan luettuna, ryskyttivät vuosikausia hajalle irakilaisia ja Irakin infrastruktuuria, joka, kuten eri maiden turvallisuuspalvelut ja tutkimuslaitokset jo ennen vuoden 2003 tapahtunutta hyökkäystä olivat arvioineetkin, radikalisoi islamilaista maailmaa ja synnytti vihaa länttä kohtaan. Odettua oli myös terrorismin uhan kasvaminen.
Iran lienee seuraava sotakohde, ja oltakoon maan nykytilasta mitä mieltä tahansa, on hyvin perusteltua sanoa, että tässä tapauksessa hyökkäjien moraali ole piiruakaan jalompi. Sotilaallisella voimalla ja vahvemman oikeudella ne kyllä siihen kykenevät.
Alkuperäinen kirjoittaja: Hannu Ketoharju
Tavoitteemme taitavat olla PSillanpään kanssa samansuuntaiset, mutta keinoista on erilainen näkemys. En oikein usko, että demokratiaa ja ihmisoikeuksia Afganistaniin, Irakiin ja mahdollisesti pian Iraniin, voidaan viedä sotimalla.
Mielestäni mikään ei varmemmin takaa talebanien suosiota, kuin NATO:n sotatoimet ja monet siviileihin kohdistuneet ihmisoikeusloukkaukset alueella. Niitä on esitelty tässäkin viestiketjussa.
Olen vakuuttunut, ettei muuta tietä ole, kuin lopulta rauhanomainen ratkaisu. Miksei Ahtisaarta laiteta asialle?
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Hannu Ketoharju, myönnän yhteisen tavoitteen. Mutta.. Millä esim Afganistanissa tai Irakissa saadaan se tilanne aikaiseksi, että kaikki toiminta "pysähtyy" ja "Uusi uljas valtio" alkaa toimimaan kaikkine järjestyneen valtion organisaatioin, kuin taikurin sormien näpsäytysten käskystä! Siinä sinulle sormiharjoitusta ja kerrottavaa eri ryhmille. Jossain aikaisemmin sanoin, että maalla on helppo olla viisas kun merellä myrskyää ja se pitää edelleenkin. Olen myös ollut todella myrskyävällä merellä, joten kokemusta on.
Et voi kieltää, että meillä täällä Suomessa käytettävä ja käytössä oleva demokratia ei esim sopisi vientituotteeksi moneen maahan. Vai luettelenko plussia esimerkeiksi?
Alkuperäinen kirjoittaja: Jyrki Laukkanen
Ahtisaari tukee kaikkia USA:n sotatoimia.Koostuuhan hänen ystävä-
piirinsä pääasissa Wallstreetin
varrella toimivien yritysten omistajista ja johtoportaista.
Namibiasta löytyy valtavat Uraani-
varat , Acechissa oli kysymys luoda
otolliset olot öljy-yhtiöille.
Kosovossa on ehkä suurimmat Euroopan
sinkki- ja muut metalliesiintymät.
Ahtisaaremme varmasti on lounastanut
useammankin kerran toisen tunnetun
rauhannobelistin Henry Kissingerin
kanssa. Tämä juutalainen järkkäsi
Pinochetin kaappauksen ja 5 miljoonan
Kambodhsan, Laosin ja Vietnamin
kansalaisen teloittmisen. Ehkäpä
Henry on myös WTC tornien tuhon takana.
Alkuperäinen kirjoittaja: Matti Aalto
"
En oikein usko, että demokratiaa ja ihmisoikeuksia Afganistaniin, Irakiin ja mahdollisesti pian Iraniin, voidaan viedä sotimalla.
"
Voitaisiinko demokratiaa ja ihmisoikeuksia viedä sotimalla siinä teoreettisessa tapauksessa että hyökkääjät haluaisivat viedä demokratiaa ja ihmisoikeuksia?
Hyökkääjät haluavat valtaa ja rikkauksia, öljyä, mineraaleja, markkina-alueita ym. Sillä ei ole mitään tekemistä demokratian tai ihmisoikeuksien kanssa.
Minkähän takia Suomessa mikään taho ei ole haastanut suomalaisia rikollisia oikeuteen?
Alkuperäinen kirjoittaja: Työläinen
"Mutta.. Millä esim Afganistanissa tai Irakissa saadaan se tilanne aikaiseksi, että kaikki toiminta "pysähtyy" ja "Uusi uljas valtio" alkaa toimimaan kaikkine järjestyneen valtion organisaatioin, kuin taikurin sormien näpsäytysten käskystä!"
Irakissa tuo järjestäytyneen valtion toiminta, ja edes perusedellytykset sen syntymiselle estettiin USA:n ja Iso-Britannian toimesta vuonna 1991 alkaneiden Irakin kansaa vastaan suunnattujen talouspakotteiden ja käytännössä jatkuvan sodan vuoksi aina vuoteen 2003 asti.
Nämä pakotteet, vaikka olivatkin ns. YK-pakotteita, olivat käytännössä USA:n ja Iso-Britannian poliittisesti muovaamia ja ajamia pakotteita, ja joita jopa YK:n omien Irakin asioista perillä olevat diplomaatit kutsuivat "kansanmurhaksi" Irakissa.
Vuonna 2003 tämä aikaansaatu tuho vielä sinetöitiin hyökkäyssodalla ja maan ajamisella täydelliseen kaaokseen- Irakin öljyn ja sen hallinnan siirtämiseksi Lännen kapitalistien kontrollin alaiseksi.
Niin että mikä se kysymys olikaan?
Alkuperäinen kirjoittaja: Hannu Ketoharju
Näitä demokratian viejiä näyttää vaivaavan jonkinmoinen vauhtisokeus. Vai onko kysymys sittenkin vain tietämättömyydestä.
Täältä Tiekkarin verkkolehdestä löytyy kotimaa-osastosta pieni artikkeli "Rikkaan lännen kääntöpuoli". Kannattaa lukaista se, kertaushan on opintojen äiti.
Toivottavasti sen luettuamme olemme vähemmän polleita "demokratian viejiä".
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Työläinen, muistathan miksi YK määräsi pakotteita Irakille talouspakotteita? Muistin virkistämiseksi siitä, että Saddam hyökkäsi Kuwaitiin väittäen sitä "Irakin maakunnaksi"!! Niin ja olihan sitä ennen siinä myös yhdeksän vuoden sota Iran/Irak, takapiruina länsi ja itä. Kun sitten Saddamin joukot ajettiin pois Kuwaitista niin lähtiessään he ryöstivät kaiken mahdollisen ja sytyttivät öljylähteet palamaan!! Että siinä on minusta riittävästi syytä taloussaartoon, joka ei koskenut lääkkeitä ja vastaavaa humanitääristä kaupankäyntiä YK;n valvonnassa. Se nyt ei sitten vain sopinut Saddamille, eikä hänen klaanilleen.
Ei Irakissa ole ollut demokraattista hallintoa koko Saddamin hallinnon aikana, vaan kansa on pidetty "kurissa" eri keinoin vuoroin lännen ja idän avulla ja olipa siellä myös suomalaiset rakentamassa Saddamin bunkkereita!
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Niin työläinen, vastaus oli ainakin edellä!
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Hannu Ketoharju, ihan näin kysymys, että mitä "vauhtisokeutta" on se ,jos tarjoan esim meillä täällä Suomessa noudatettavaa demokratiaa muissakin maissa noudatettavaksi??? Meillä vaalit toimivat ilman väärinkäytöksiä, eikä uurnissa ole ylimääräisiä lippuja, eikä koko perhe ole "kopissa" yhdessä äänestämässä kuten esim entisessä Neuvostoliitossa, jossa myös läpimenijät oli jo ennakkoon valittu. Meillä myös ehdokkaat saavat rauhassa tehdä asiaansa tunnetuksi ilman kuolemanpelkoa.
Minun neuvostoliittolainen tuttavani, kysyi aina ketä minä äänestän ja kun hän sai mahdollisuuden sitten äänestää Suomessa, hän kysyi ketä äänestää, niin sanoin "se on Sinun asia ja ketä minä se on minun asia"
Alkuperäinen kirjoittaja: Työläinen
Tietääkö PSillanpää lukeneena miehenä, että pakotteet koskivat humanitaarisia tarvikkeita, myös ruokaa, lääkeitä, jätevesien puhdistukseen käytettyjä kemikaaleja jne.
Ei Irakin asioista vastaavat YK:n diplomaatit ja koordinaattorit Hans von Sponeck ja Denis Halliday turhaan syyttäneet pakotteiden ylläpitäjiä ja päämaakareita USA:ta ja Iso-Britanniaa kansanmurhasta.
USA näytti Saddamille vihreää valoa hyökätä Kuwaitiin, ja ajoi hänet "ansaan".
Saddam oli USA:n oma mies vain niin kauan kuin oli käyttökelpoinen.
Ensimmäisen Persianlahden sodan jälkeen Irakin shiia-ja kurdikapinalliset olisivat voineet syrjäyttää Saddam Husseinin, mutta mitään apua heille ei tarjottu.
Päällimmäisenä pelkona USA:lla oli Irakissa tapahtuva shiiojen nousu, ja liittoutuminen Iranin kanssa, ja pohjoisten kurdit olivat taas ongelma siksi, että Turkki kävi sotaa omia kurdejaan vastaan USA:n tuella ja aseistuksella.
Tällaista demokratiaa se ei voinut hyväksyä, ja USA:n suunnitelma olikin nostaa valtaan Saddam Husseinin tilalle yhtä tiukka vallanpitäjä, mutta ilman hänen rikoshistoriaansa, joka taas oli perua USA:n tuen ajoilta.
S. Hussein alkoi myös olla liian omapäinen, ja sehän nyt ottaa ohimoon ketä tahansa mafiapäällikköä.
Ja varsinkin Valkoisen talon kortteerajia.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työläinen
Suomessa ovat parhaat kansanedustajat, jotka rahalla saa.
Aivanhan tuo viikottaisena jatkosarjana pyörii nuo uudet, ja vielä uudemmat puoli yhdeksän korruptiouutiset.
Alkuperäinen kirjoittaja: Hannu Ketoharju
Ihan sitä vaan, että kun liittoudumme "demokratian viennissä" entisten siirtomaiden ja maailman herruuteen pyrkivän USA:n kanssa, niin uskottavuutemme kolmannen maailman maiden silmissä ei ole kovin korkea. Niinkuin PSillanpää varmaan ymmärsi luettuaan täältä verkkolehdestä "Rikkaan lännen kääntöpuoli"- artikkelin
Kuten sanottu Afganistaniin istutettiin kalifornialaisen öljy-yhtiön entinen johtaja presidentiksi ja siellä sotimiseen on käytetty yli 200 miljardia dollaria, kun maan kansantuote on vain toistakymmentä miljardia vuodessa. Luulenpa, että niillä rahoilla olisi saatu paljon enemmän aikaan demokratiaa, jos ne olisi käytetty yhteiskunnan perustoimintojen parantamiseen.
Ei kai tarkoitus voi pyhittää keinoja? Tai Neuvostoliiton käytäntö, antaako se meille oikeuden typeryyksiin maailmalla.
Suomen demokratian tilasta semmoinen huomio, että oikeusoppineet ovat kritikoineet pyrkimystä säätää Suomeen äänikynnys. Puhumattakaan rahalla ostettavasta "arvovaikuttamisesta".
Sivut