56 posts / 0 new
Uusin kirjoitus
admin
Offline
Last seen: 3 months 3 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

Timo S, sinä voit tietysti "kansalaissodan" tulosta tulkita mielesi mukaan, mutta Suomi säilytti "läntisen suuntauksen" aivan kuin II-maailmansodan myrskyjen jälkeen! Se on jo voitto, jos mikään! Satuitko kuulemaan meidän entisen Pääministerin ja Puhemiehen lausunnon, "se oli siunaus, että suomi oli osa Ruotsia vuosisatoja, ei Venäjää"!

admin
Offline
Last seen: 3 months 3 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen

Stalinin isä taisi olla Timo suutari ja Josif itse aikoi ensin papiksi mutta taisivat veisuut mennä penkin alle kun pojasta muotoutui komudiktaattori.

Kyllä suutari tuohon aikaan oli työväkeä, luokasta en tiedä, en asettele ihmisiä luokkiin koulun ulkopuolella.

Kun kommunismin yritykset menestyivät niinkin hyvin viime vuosisadalla jolloin tuon aatesuunnan kannattajia ajoittain oli lähes neljännes suomalaisistakin niin mihin se kannatus katosi kun nyt neljännesprosentti väestä entisen neljänneksen sijaan on enää jäljellä?

Eikö noin 99% kannatuksen lasku noin 50 vuodessa saa hieman housuja tutisemaan? Pitäisikö miettiä moisen romahduksen jälkeen onko aatteella/uskonnolla enää tulevaisuutta? Vain tosi uskovainen on enää tuollaisen katastrofin jälkeen aatteen takana kun siellä saa monesti seisoa ihan ypöyksin.

Kun sosialismin suosio on noin alentunut niin miksi kannattaa enää siihen satsata?

admin
Offline
Last seen: 3 months 3 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa

"Timo S, sinä voit tietysti "kansalaissodan" tulosta tulkita mielesi mukaan, mutta Suomi säilytti "läntisen suuntauksen" aivan kuin II-maailmansodan myrskyjen jälkeen! Se on jo voitto, jos mikään! Satuitko kuulemaan meidän entisen Pääministerin ja Puhemiehen lausunnon, "se oli siunaus, että suomi oli osa Ruotsia vuosisatoja, ei Venäjää"!"

Eliittihän on aina täälläkin melkeinpä puolueväriin katsomatta puhunut kansalle eliitin kieltä. Se ei ole samaa kuin omistamattomien kansanjoukkojen laajakantainen, viisaampi ymmärrys asioista. Kansa on aina viisaampi kuin putkinäöllä omia etujaan tavoitteleva poliittinen ja taloudellinen eliitti, joka kuvittelee edustavansa sivistystä mutta edustaakin tyrannia kansaansa ja muita kansojakin vastaan.

admin
Offline
Last seen: 3 months 3 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa

"Kyllä suutari tuohon aikaan oli työväkeä, luokasta en tiedä, en asettele ihmisiä luokkiin koulun ulkopuolella."

Näin oli, mutta Stalin oli pappiskoulun miehiä, ns.aatelis-sivistyneistöä.

Suutarit, kuten muukin kaupunkien pienporvaristo ja elinkeinonharjoittajat olivat vielä yhtenäisenä joukkona työväenluokan kanssa, omistamaton työväki ei ollut vielä irronnut erilleen porvaristosta. Porvaristo oli lisäksi lukumääräisesti pienimääräistä, ja se oli pääosin yksityisyrittäjyyttä. Porvaristo ja työväenluokka olivat siis vielä yhtä ja samaa kaupungeissa, ei ollut kaupungeissa mitään suuromistajia. Tämän takia bolsevikkien Neuvostoliiton jaksolla toteuttama 70-vuotinen vallankumous oli vasta porvarillinen vallankumous.

admin
Offline
Last seen: 3 months 3 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Mika Fagerström

Vaikka sosialismi ja demokratia kuuluvatkin tiukasti yhteen, eivät ne kuitenkaan ole sama asia.

Sosialismin perusta on tuotantovälineiden yhteinen omistus. Tämä pitää sisällään myöskin tuotantovälineiden yhteisen hallinnan. Jos tuotantoyksiköiden tuotanto suuntautuu markkinoille on se merkki siitä, että tuotantovälineet eivät ole yhteisessä hallinnassa. Tuotannon suuntautuessa markkinoille tuotantoyksiköt päättävät nimittäin itsenäisesti mm. siitä mitä ne tuottavat ja kuinka paljon ne tuottavat. Kyseiset päätökset tekee firman johto tai omistaja.

Tuotantovälineiden yhteisessä hallinnassa se mitä tuotetaan ja kuinka paljon tuotetaan päätetään yhteisesti, tuotantosuunnitelman kautta.

Demokratian keskeinen elementti on mielestäni se, että jokaisella on yhtä paljon valtaa (esim. ääni/kansalainen). Sosialismissa tämä demokratian elementti on tarkoitus ulottaa myös työpaikalle sekä talouteen ja yhteiskuntaan noin laajemminkin.

Eli Rosa Luxemburgin sanoin: "ei sosialismia ilman demokratiaa, ei demokratiaa ilman sosialismia".

Sivut

Paikalla olevat käyttäjät

There are currently 0 users online.

Uudet käyttäjät

  • helena-rantasuo
  • soderholmsatu
  • rikutoi
  • antti.sointula
  • makinensanteri04