– Miksi rahaa löytyy aseisiin, mutta ei työttömyyden hoitoon tai perusturvaan? kysyi SKP:n puheenjohtaja Yrjö Hakanen budjettiriiheen kokoontuneilta ministereiltä torstaiaamuna. Budjettimielenosoitus keräsi kymmeniä osanottajia.
Article:
Budjettiriihi jättää monet kylmäksi
Alkuperäinen kirjoittaja: ihan järki politiikkaa
Työttömyyden hoitoon voidaan upottaa miljardeja luomatta yhtään uutta työpaikkaa. Aikaisemmin työttömyystilastoja siivottiin mm.laittamalla työttömiä kursseilta kursseille ilman varsinaista päämäärää. Nyt rahoja kohdennetaan vain tarkemmin. Näin vältämme verorahojen haaskauksen, sillä runsaat verot vain nostavat työvoimakustannuksia ja näin vähentää kilpailukykyämme ja vähentävät työpaikkoja Suomesta.Alkuperäinen kirjoittaja: Hannu Tiainen
Kirjoitin myös oman näkemykseni mielenosoituksesta täällä: http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/eilinen-budjettimielenos...Alkuperäinen kirjoittaja: ihan järki politiikkaa
Hannu, kerroit blogissasi, että valtion budjetin pitäisi olla 54 miljardin sijaan noin 70- 80 miljardia.Mihinköhän laskutoimitukseen kyseinen laskelma perustuu. Vai olisiko tarkoitus ottaa 26 miljardia lisää lainaa?
Alkuperäinen kirjoittaja: Hannu Tiainen
ihan järki politiikkaaArvio perustuu siihen, että tuotannon kasvuun suhteutettuna meillä pitäisi olla tuon kokoinen budjetti jota esitin. Jos Sailas ja kumppanit olisivat olleet tehtäviensä tasolla heidän olisi kuulunut ulosmitata verotuloja tuotannon kasvun suhteessa hyvinvointipalveluihin. Sitä he eivät ole tehneet vaan rahat ovat valuneet muihin taskuihin.
Alkuperäinen kirjoittaja: ihan järki politiikkaa
Valtion budjetti kerätään verotuloista tai velasta. Verotulojen suhde tuotannon kasvuun (bruttokansantuotteeseen) on pysynyt lähes muuttumattomana, noin 43% luokassa.Alla Tilastokeskuksen tilasto vuosilta 2000-2009
Valtion verotulot (%) suhteutettuna brittokansantuotteeseen vuosina 2000-2009 Tilastokeskuksen mukaan.
Vuosi %
2000 47,2
2001 44,8
2002 44,7
2003 44,1
2004 43,5
2005 43,8
2006 43,8
2007 43,1
2009 43,1
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Jos nyt oikein ymmärsin tuon "järki politiikan" taulukon niin kansantulosta eli bruttokansantuotteesta lähes puolet menee veroihin. Se on aivan liikaa, siksi siis meidän kustannustasomme on korkeimpia EU:n alueella. Tuohon pitää puuttua koska noin me näivetymme.Alkuperäinen kirjoittaja: ihan järki politiikkaa
taulukko on kopioitu tilatokeskuksen sivuilta.Totta, se on karua kertomaa. Korkea veroaste jos joku nakertaa meidän kilpailukykyämme.
Ja tuleman pitää. Vaalien lähestyessä ainakin vasemmisto peräänkuuluttaa verojen korotuksia!
Alkuperäinen kirjoittaja: ARVO
Veroista puhuttaessa ei saa unohtaa suuren pääoman verotusta, samoin työttömyyden laajempaa analyysia. Samoin Finanssikriisin vaikutusta vientiimme ja työllisyyteen. Nämä ovat niin järkikäteen asioita, että kumma kun porvarimieliset eivät näitä ymmärrä, sillon näennäistiede muistuttaa... Kapitalistit kyllä ymmärtävät, koska heidän tendenssi on kasvattaa pääomalle surempaa korkoa ja surutta nakata pääomia köyhiin maihin, mikä lisää Suomen työttömyyttä. Tämä on Kokoomuksen "isänmaa ja uskonto", joista viimeksisanottua pidetään meidän ideologiana.Koti on sentään tärkeää, ellei he aja sitä köyhyyteen.Verotuksen suhteen kannattaa heidänkin kurkistaa menneisiin vuosikymmeniin, joiden aikana suurelle pääomalle on annettu häkellyttävia verohelpotuksia, jotka me työtä tekevät maksamme. Olisi mielenkiintoista laatia luettelo näistä tulonsiiroista, jos ei olisi viisi virkaa ja kuusi nälkää. Sitten lasketaan yhteen siirrot ja suoritetaan vertaluja. Kaikissa palveluissa esim. terv.hoitossa näkyy resurssipula ja Suomi on pudonnut monta maata alas EU:n sisällä. Ensin tehdään konkreettisia havaitoja, tehdään analyysi ja synteesi, eihän tästä muuten mitään tule.
Alkuperäinen kirjoittaja: ihan järki politiikkaa
Hei ArvoAnteeksi, kommenttisi oli sen verran sekava, etten oikeen löytänyt siitä ”villakoiran ydintä”.
Voisitko hieman konkretisoida väittämiäsi ja perustella niitä. Koita vaikka kaivaa jotan tilastoa tai jotain todellista tietoa joka tukisi väitteitäsi. Tällaisenaan ne eivät ole oikeen uskottavia. Näin pääsemme keskustelussa eteenpäin.