12 posts / 0 new
Uusin kirjoitus
admin
Offline
Last seen: 17 hours 50 min sitten
Joined: 05.08.2015
Leikkausten ja kiristysten kevät

Sixpack-hallituksen budjettikehysneuvotteluissa on luvassa menoleikkauksia ja veronkorotuksia. Kokonaan oma kysymys on, mistä nousee tämä pakonomainen julkisen talouden kuritustarve.

Article: 
Leikkausten ja kiristysten kevät
admin
Offline
Last seen: 17 hours 50 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Pauli Schadrin

Viime keväänä käydyt hallitusneuottelut antoivat jo osviittaa tulevasta. Työväenpuolueet eivät koskaan ole sopineet porvarihallitukseen muusta syystä kuin leikkaamaan tavallisilta työtätekeviltä ihmisiltä. Köyhät ja eläkeläiset saavat siinä siivellä oman osansa, mutta kun tarvitaan miljardiluokan leikkauksia niin silloin on työväestö pääkohde.
Porvarihallitus jakoi edellisen hallituksensa aikana rahaa hyväosaisten verohelpotuksiin ja kauppojen sekä ravintoloiden omistajille. Nyt maksajiksi sille pelille laitetaan työväestö. Peli jatkuu pankkien tukemisella euroopassa ja me maksamme. Tekisi mieli sanoa pari huonosti valittua sanaa, se tuskin kuitenkaan oloa helpottaa.
admin
Offline
Last seen: 17 hours 50 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen

Meno ei voi jatkua nykyisellään jos emme halua Kreikan kohtaloa. Tuloja eli verotusta pitää lisätä ja menoja vähentää. Tietysti on kohtuullista tehdä asiat siten, että rasitus jakautuu tulojen suhteessa eikä ole euromääräinen/sierainpari.

Alvia aina haukutaan mutta se ei ole tasavero vaan kovinkin suhteellinen, rikkaat maksavat eniten. Se on helppoa havainnollistaa, HK:n sinistä tai tarjouskyljyksiä syövä maksaa vähemmän alvia kuin hanhenmaksalla ja kaviaarilla elävä, pikku Fiiusta menee alvia vähemmän kuin jatkomersusta, joten tulojen mukaan.

Olemme tottuneet elämään yli varojemme joten kurinpalautusta tarvitaan muutoin hukka perii meidät kaikki ja uutisiin saadaan samat kuvat Hesasta kuin nyt Ateenasta. Korjausliikkeet pitää tehdä ajoissa jotta emme joudu ihan kaikesta luopumaan.

Työ on se suurin tulonlähde joten siitähän ne suurimmat tulot aina otetaan. Se on useimmiten myös reaalituloa joten siitä saatu raha on ihan oikeaa verrattuna virtuaalirahaan jota myös esiintyy.

Kun taloutta laitetaan kuntoon on varsin propagandistista väittää sitä kurittamiseksi, se on vain talouden järkeistämistä jotta suurempia ongelmia ei syntyisi.

Kuuluminen AAA luokkaan luottoluokittajilla ei ole itsestään selvyys ja sen menettäminen nostaa samalla kuluja korkojen osalta, joten talous on pidettävä kurissa. Nyt meillä on liikaa velkaa, parastahan olisi jos sitä ei olisi lainkaan. Velat ovat ulkomaisilta sijoittajilta ja olisikin parempi/turvallisempi pyrkiä saamaan rahoitus kotimaasta vaikka korko olisikin hieman korkeampi, jäisiväthän ne korkorahat silloin pääosin kotimaahan taloutta parantamaan.

Marko ihmettelee leikkaustarpeita, hän ei kuitenkaan esitä mitään relevanttia tilalle, ei uusia käypiä suunnitelmia velkojen maksuksi ilman sopeutustoimia. Aina kun arvostelee niin pitäisi olla yleisesti hyväksyttävissä oleva vaihtoehto tilalle, kommunisteilla vaan ei tahdo olla ja sen vuoksi ehkä kannatus sahaa jossain prosentin alapuolella.
admin
Offline
Last seen: 17 hours 50 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

Pauli Schadrin, etkö huomaa miksi työväestön pussille mennään? No siksi, että se on suurin kansalaisryhmä, joilla on tuloja. Vaikka sosialisoisimme kaikkien Suomen rikkaiden rahat niin niillä ei pitkälle pötkittäisi. Se "työväestön ja työläisten" ulosmittauspolitiikka johtaisi suoraan samaan missä Kreikka on. Kyllä se vain on näin, että järkevä palkkapolitiikka on ainoa tie hyvinvointiin, sillä painokoneilla tehty raha on petosta, samanlaista kuin housuun kuseminen talvella!
admin
Offline
Last seen: 17 hours 50 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Matti Aalto

Porvarillisen yhteiskunnan verokeskustelu pyörii liiaksi sen ympärillä mitä kapitalistit haluavat julkisesti näyttää verotettavaksi tuloksi tai omaisuudeksi. Se on kuitenkin vain jäävuoren huippu, ja valtavia jäävuoria on kokonaan pinnan alla piilossa, mikä ei reaalimaailmassa edes onnistu.
admin
Offline
Last seen: 17 hours 50 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Akateeminen duunari

PSillanpää, Suomen 100 rikkainta ansaitsivat vuonna 2010 lähes 500 miljoonaa euroa, valtaosa pääomatuloja. Eli kyllä sieltä rikkasta päästäkin rahaa heruu, mikäli olisi halua ottaa.
Tämä on muutenkin havainnoiva visualisointi, kannattaa katsoa:
http://jensfinnas.com/dataist/taxtop/
admin
Offline
Last seen: 17 hours 50 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Matti Aalto

"PSillanpää, Suomen 100 rikkainta ansaitsivat vuonna 2010 lähes 500 miljoonaa euroa, valtaosa pääomatuloja."

Onko tuossa veroparatiisi tulot mukana?

Entä oikeuskäytännön mukaan laillinen mutta lainmukaan laiton veronkierto?
admin
Offline
Last seen: 17 hours 50 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

Akateeminen duunari, paljonko sillä 500 miljoonalla täytettäisiin Valtion budjettia vaikka veisimme kaiken ja pistäisimme heidät sosiaaliluukulle? Tämän vuoden budjettihan on 52+ risat Miljardia Euroa!! Kyllähän se on mukava kadehtia toisia, mutta se vain lisää tuskaa. Neuvostoliitossahan kaikkien rahat sosialisoitiin ja 70vuotta ja konkurssi lopputuloksena! Että silleen.
admin
Offline
Last seen: 17 hours 50 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

Matti Aalto, ei se muurari tai maalarikaan kaikkia tulojaan verottajalle sano mitä kuutamokeikoilla tienaa. Nyt tämä kotitalousvähennys on onneksi tuonut lisää verotuloja, mutta ikäväkseen myös nostanut työn hintoja.
admin
Offline
Last seen: 17 hours 50 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: sakke

Akateeminen duunari oli huolissaan (http://jensfinnas.com/dataist/taxtop/) sivustolla esityksessä, jossa todettiin 100 rikkaimman suimalaisen tienaavan 500 miljoonaa euroa vuodessa ja pääasiassa pääomatuloilla. Näistä tuloista maksettiin vai 28% veroa.

AD mielestä pääomatuloja voitaisiin rajusti korottaa, koska siellä on vielä mistä ottaa.

AD ei varmaan tullut ajatelleeksi, että pääomat voivat tuottaa sekä VOITTOA, etä TAPPIOTA. Hyvässä taloudellisessa tilassa enimmäkseen voittoa ja huonossa enimmäkseen tappioita.

Pääomatulojen korottamiskeskustelussa ei huomioida tätä realiteettia. Erityistä lyhytnäköisyyttä osoittaa, että juuri näin huonossa taloudellisessa tilanteesa nostaisimme pääomaveroa. Siis tilanteessa, missä pääomasijoittajat jo kärsivät keskimäärin tappioita, lisäisimme vielä verotaakkaa, jolloin vähäisetkin onnistuneet pääomasijoitukset eivät tuottaisi omistajileen tuottoja, kuten ennen.

Ei liene vaikea arvata, miten pääomasijoittaja tälläisessä tilanteessa pyrkiin toimimaan: Sijoittamaan pääomansa sellaisiin kohteisiin, missä raskas verokohtelu ei entisestään heikennä sijoitusten kannattavuutta.

Kun ilmiöön vielä lisätään suomalaisen työn rapautunut kilpaulukyky aletaan kin jo ymmärtämään, mistä tämä suomalaisen työn ja teollisuuden ulosliputusilmiö oikeen johtuu.
admin
Offline
Last seen: 17 hours 50 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen

Mikä Matti tekee kapitalistiksi? Voisitko määritellä!

Kun yrittäjä on perustanut osakeyhtiömuotoisen firman esim. jonkun työkaverinsa kanssa ja siihen on ajan mittaan kertynyt pääomia koska kaikkea ei ole tuhlattu palkkoina niin onko hän kapitalisti jos nostelee alkuvuosina ilman tekemiensä töiden korvaukseksi hieman osinkoja? Listaamattomasta yhtiöstähän hän voi nostaa 9% vapaasta pääomasta verotta. Tuo on mielestäni liian pieni osa koska se yhtiö on kuitenkin saadakseen tuota vapaata pääomaa työllistänyt ihmisiä aika monen työvuoden verran. Kun vapaa pääoma on vaikka 100 tuhatta niin vapaa osinko on vasta 9000€/a.

Voi tietysti olla, että 100 tuhatta on sinulle pikkuraha mutta monelle pienyrittäjälle se ei ole. Ei myöskään ole järkevää laittaa kaikkea yhtiöön tulevaa rahaa heti palkkoihin koska pienyrityksen tilanne voi vaihdella nopeastikin joten puskureita tarvitaan. Ei ole mukavaa jos perheen asuntoa vastaan joutuu jatkuvasti lainaamaan rahaa firman kuluihin.

Jos Akateeminen osaa laskea niin nuo 500 miljoonaa ovat vain murusia miljardien lainoja maksettaessa. Veikkaan tuonkin porukan osaltaan osallistuvat ja ehkä jopa sinua suuremmalla. Moskovan miehet aikoinaan riistivät ihmisiltä omaisuudet mutta miten kävi kun ne oli tuhlattu? Missä se porukka nyt on? Ettei vaan olisi mennyt nurin taloudellisetikin? Tosin heidän oppipoikansahan siellä huseeraa mutta vähemmän sosialistisesti.
admin
Offline
Last seen: 17 hours 50 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: phj

Olipa työeläkeläiseltä suorastaan ansiokas kapitalismin puolustelu : Kapitalistit kun ovat 9000 eur vuodessa tienaavia yrittäjiä,joita rikkaat työläiset riistävät. Ja tosi rikkailta ei mitään kannata ottaa kun se ei mihinkään riitä.ja luokituslaitoksia on kumarrettava,jotta korkokulut eivät nouse.Mahtavaa ja vielä kerran MAHTAVAA.Se,että tällainen ei ole reaalimaailmasta, siitä missä liikutellaan miljardeja veroparatiisehin ja niistä ulos samalla kun työntekijöitä irtosanotaan ja palkkoja lasketaan kun herrakerho jakaa toisilleen satojentuhansien bonuksia.Tyäeläkeläinen ei tunne sitä valtiota,mikä möi omaisuutensa ulkomaisille sijoittajille ja jakoi verohelpotuksia rikkaille,jotka nyt tulevat valtionvelkaantumisen muodossa maksuun köyhille. Sitten kun keinot loppuu alkaa työeläkeläisen konstit,joka on se Moskovan kortti.Muuten omaa moraalittomuutta ei voi perustella toisen moraalittomuudella.Se oli hyvä,että Nl kaatui,tosin kapitalisoitumisen kustannukset taisivat olla suuremmat kuin II maailmansodan tappiot ja Stalinin vainot yhteensä. Ja kyllä niitää moraalittoman pääoman ja rahanahneuden uhreja riittää ja lisää kyllä tulee. Se on todella tosi,että pienyrittäjän asema ei ole helppo ja apua he kaipaisivatkin.Kohta muuten tehdään kaikista jonkinasteisia yrittäjiä,joille ei sitten tarvitse tukia maksaa kun yrittäminen tyssää.Että tämmöstä mieltä tällä kertaa,sano.

Paikalla olevat käyttäjät

There are currently 0 users online.

Uudet käyttäjät

  • tiinaseppanen
  • Hoxhalainen
  • santtujarno
  • sebastianjoel.a...
  • ville.turunen