19 posts / 0 new
Uusin kirjoitus
admin
Offline
Last seen: 16 hours 41 min sitten
Joined: 05.08.2015
Suomea natotetaan EU-lainsäädännöllä

Suomi on EU:n puolustusyhteistyön varjolla siirtynyt Nato-jäsenyyteen valmistautumisen ehdottomaan kärkeen, varoitti kansanedustaja Jyrki Yrttiaho Vaihtoehto EU:lle -liikkeen vuosikokouksessa.

Article: 
Suomea natotetaan EU-lainsäädännöllä
admin
Offline
Last seen: 16 hours 41 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Kari Luoto

Puolustusvoimien tarkoitus.


"Puolustusvoimien tärkein toimivaltuus on valtuutus käyttää sotilaallista voimaa. Lakiteksti muotoilee tämän tehtävän seuraavasti:
Puolustusvoimat turvaa Suomen aluetta, kansan elinmahdollisuuksia ja valtiojohdon toimintavapautta sekä puolustaa laillista yhteiskuntajärjestystä tarvittaessa sotilaallisin voimakeinoin aseellisen hyökkäyksen tai sitä vastaavan ulkoisen uhan kohdistuessa Suomeen. Sotilaallisten voimakeinojen tulee olla sopusoinnussa Suomea sitovien kansainvälisten velvoitteiden kanssa. Sotilaallisilla voimakeinoilla tarkoitetaan sotilaan henkilökohtaisen aseen ja sitä voimakkaampaa asevoiman käyttöä."


Puolustusvoimat eivät ole pitäneet huolta siitä, että valtiojohdolla olisi ollut täysi toimivapaus maan sisä- ja ulkopolitiikan suhteen, koska sitä rajoittaa EU-jäsenyys. Mikäli puolustusvoimien velvollisuuden täyttämättä jättäminen on tahallista, eikä johdu ymmärtämättömyydestä ja heikosta käsityskyvystä, on se maanpetos.

admin
Offline
Last seen: 16 hours 41 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Kari Luoto


Isoisäni kuoli jossain päin Karjalaa venäläisen konekiväärin luoteihin. Hän oli puolustusvoimien palveluksessa varjelemassa kansakuntaa joutumasta ulkoisen määräysvallan alaiseksi. Silloin puolustusvoimien tehtävä oli säilyttää itsenäisyys, sen ajan upseerit olivat tietoisia puolustuvoimien tarkoituksesta, ja he myös täyttivät velvollisuutensa isänmaata kohtaan.

Nyt puolustusvoimien rooli on muuttumassa. Isänmaallisuus on kadonnut käpykaartiksi sortuneesta upseerikunnasta samaan tahtiin, kuin väestöstä yleensä poliitikkojen luovutettua maan ulkoisiin käsiin. Suomi on nyt samankaltaisessa asemassa, kuin Neuvostoliiton satelliittivaltiot toisen maailmansodan jälkeen. Tulevaisuudessa puolustusvoimien tehtävä on hyökätä omien kansalaistensa kimppuun yhdessä ulkomaisten joukkojen kanssa jos kansa alkaa vaatimaan demokratiaa tai itsenäisyyttään takaisin.

Jäljellä olevien kofeiinimyrkytysoireiden kanssa pärjään kyllä, mutta en sen surun, tuskan ja häpeän, jota tunnen isänmaani menettämisestä maanpettureiden toimesta. Se kirpaisee fyysisesti yhtä kipeästi, kuin menetetty rakkaus, tai rakkaan läheisen kuolema. Erona on vain se, että rakkaittensa menettämisen tuottama tuska pehmenee vuosien vieriessä, kun taas isänmaan menettämisen tuottaman tuskan kokee uudelleen päivittäin, kun kulkee näitä mantuja, joilla se joskus sijaitsi.

admin
Offline
Last seen: 16 hours 41 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Kari Luoto

Sadan tai parin vuoden kuluttua entisen Suomen alueella asuu kaikkialta maailmasta tulleiden siirtolaisten joukossa pieni suomalaisperäinen vähemmistö. Suomalainen kulttuuri on kadonnut, valtaosa suomalaisista pitkin maailmaa assimiloituneena globaaliin amerikkalaistyyliseen monokulttuuriin. Suomen kieli on katoamassa, ja koko maailmassa puhutaan pääasiassa englantia. Onneksi ei tarvitse olla näkemässä, miten poliittinen eliitti ja upseerikunta hävittävät Suomen valtion lisäksi myös sen kansan, kulttuurin ja kielen . Tähänastinenkin sikailu on jo ollut liikaa.


Suomalaisista on tullut jo liian amerikkalaisia, tietämättömiä ja välinpitämättömiä. Suomalaisia ei kiinnostanut itsenäisyys, ja he menettivät sen. Nyt heitä ei kiinnosta kansallisen yhtenäisyyden, oman kulttuurin tai kielen säilyttäminenkään enää, joten he tulevat menettämään nekin. Kun kansakuntaa ei kiinnosta enää elää, se ansaitseekin kuolla. Suomalaisuus on Suomesta niin tyystin kadonnut, että itse en näe enää mitään syytä panna tikkua ristiin tämän maan tai kansan eteen. Poliitikot ja upseerikunta eivät oikeastaan syyllisty kovinkaan suureen syntiin. Suomi-neidostahan on suomalainen henki jo lähes lähtenyt, joten kyseessähän on lähinnä vain armomurha.
admin
Offline
Last seen: 16 hours 41 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

Kari Luoto, mitä tuolla yllä olevalla vuodatuksella haluat sanoa? Mene ulos ja katso, se on sitä samaa Suomea se piha, ei siinä missään sanota, että "NATO omistaa maan"! Ei meidän demokratia ole mihinkään mennyt.
Nuku yösi rauhassa ja aamulla taas töihin kuten ennenkin!
admin
Offline
Last seen: 16 hours 41 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

Niin ja piti myös sanoa "kansanedustaja" Yrttiaholle mitä olet saanut aikaan tämän kahden vuoden edustajakautesi aikana ja miten jatkat edelleen seuraavalla?
admin
Offline
Last seen: 16 hours 41 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

Korjaus, Yrttiaho, mitä olet saanut aikaan tämän kahden vuoden edustajakauden aikaan ja mitä tulevaisuudessaa?
admin
Offline
Last seen: 16 hours 41 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Matti Aalto

"Tilanne korostaa yhteisen EU-kriittisen liikkeen merkitystä. Pienestä piiristä lähteneet aloitteet eivät ole saaneet taakseen sellaista laajaa kannatusta, joka yhdessä suunnitellulla kansalaisaloitekampanjalla olisi voinut olla."

Ongelman ydin mahtaa olla siinä että SKPn sisäpiiri kannattaa eurojärjestelmästä ja Euroopan Unionista irtaantumista vain muodollisesti, minkäälaista aloitteellisuutta tai puhtia ei ole.

Tokihan yhteinen yhdessä suunniteltu kansalaisaloitekamppanja olisi olemassa jos SKP olisi siihen panostanut.

VEUlla on jopa SKPn jäsenkirjaa kantava työntekijä, mutta järjestön omiakaan nettisivuja ei ole juurikaan päivitetty pariin vuoteen, saatikka työskennelty laajapohjaisen kansalaisaloitekamppanjan muodostamiseksi.

SKP:llä on omassa periaateohjelmassaan selvä kanta Euroopan Unionin jäsenyyden suhteen - nyt on vain reivattava käytännön politiikka periaateohjelman mukaiselle linjalle. (s.23 alareunassa: ... Tämä edellyttää irtaantumista Euroopan Unionista...)
admin
Offline
Last seen: 16 hours 41 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen

On itsestään selvää ja pitäisi olla Yrttiahollekin, että Suomi kuuluu länteen, sen sivilisaatioon ja kulttuuriin. On siis selvää, että haemme sieltä yhteistyökumppaneita. Maailma on katala ja jos kuka niin suomalainen sen tietää. II maailmansodan alussa kaksi Euroopan sosialistia Hitler ja Stalin sopivat maanosan jaosta ja meidän kimppuumme hyökättiin. Eikö hakeutumisemme läntisten yhteistyökumppaneidemme seuraan ole itsestään selvää? Minulle ainakin on.

Nykyaikana puolustukseenkin tarvittava kalusto on huisin kallista eikä jokaisen kannata hankkia samoja välineitä vanhenemaan vaan yhteistyö on kannattavampi vaihtoehto. Tuolla saralla NATO on se yhteistyökumppani joka meille sopii jo kulttuurimme yhteensopivuuden vuoksi.

EU on taloudellinen ja hieman poliittinenkin yhteistyöjärjestö. Pienenä maana on helpompaa myös talouden kannalta olla osana jotain suurempaa. Maailma on suurten vaikuttajien armoilla, Kiina ja Intia tulevat olemaan seuraavat valtamaat, me olemme osin heidän laskuunsa nostaneet elintasoamme ja nyt joudumme sitä laskemaan koska muutoin maailma loppuu kesken. Kunhan saamme EU:n hieman yksimielisemmäksi niin sillä on voimaa ponnistaa paremmin kuin pienellä Suomella ja sama koskee euroaluetta.

Yrttiahon 2 miehen osasto ei juurikaan ole pystynyt mitään tekemään eikä pysty jos ei ala luottamaan demokratiaan. Meillähän enemmistö päättää vastoin kuin kommunismissa.

Olemme antaneet liikaa valtaa velalle ja aina kun taskut ovat tyhjät olemme valmiita täyttämään ne velkarahalla ja se on päivän ongelma numero yksi (1). Jos ylivelkaantuu eli normaalituloilla ei pysty maksamaan on pakko leikata, velkaantumisen tuloksista pitää huolehtia ennen velan nostoa eikä taloutta saa päästää tilaan jossa ei velkojaan pysty maksamaan.

Velkojen leikkaaminen on epärealistista, se on niiltä pois jotka ovat hoitaneet taloutensa kunnolla. Poliitikoilla pitäisi olla suurempi henkilökohtainen vastuu saavutuksistaan, pelkkä poliittinen vastuu alkaa tuntua petokselta.
admin
Offline
Last seen: 16 hours 41 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: S.P.K.

Ja taas ovat "länsimaisen demokratian" kovimmat puolustajat Sillanpää ja Työeläkeläinen lyttäämässä kansan mielipiteitä, kun kansa on äänestänyt väärin. Eikö sen pitänyt olla niin, että kansa on vaaleissa valintansa tehnyt ja pulinat pois? Nyt kaksi kansanedustajaa onkin yhtäkkiä ihan turhia ja mitättömiä, kun eivät ole kanssanne samaa mieltä. Vähän samaan tapaan kuin kuntalaisadressit ja kansalaisaloitteetkin tulisi vähin äänin unohtaa. Jne., jne.

Suomen kansasta muuten valtaosa on jatkuvasti gallupeissa ilmoittanut kielteisen suhtautumisensa Nato-jäsenyyteen. http://www.hs.fi/paivanlehti/14022013/kotimaa/Kansa+haluaa+liittoutumatt...

Lisäksi viime kuussa uutisoitiin reserviläisten vierastavan ajatusta: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288553970984.html

Taitaa tuokin kansan mielipide jäädä teiltä demokratian puolustajilta kätevästi huomiotta, nyt ja vastaisuudessa.
admin
Offline
Last seen: 16 hours 41 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

S.P.K, jos lasket tarkkaan Suomen Eduskunnan edustajien määrän, niin niitä on yhteensä kaksisataa (200)! Kansa on vaaleissa jokaisen heistä sinne valinnut, mutta haluan kyllä nähdä miten näiden kahden Vasemmitoliiton listoilla valitun käy seuraavissa vaaleissa! Ja millä listoilla.
NATOn jäsenyydestä meillä jokaisella olkoon oma mielipide, mutta se on hyvä, että enää ei tarvitse haaveilla joidenkin muistoissa vellovan Varsovan-liiton jäsenyydestä.
Jos S.P.K. olet yhtään kirjoittamaani ymmärtänyt, niin minä kannatan sitä poliittista järjestelmää mikä meillä täällä vallitsee ja niitä edustajia mitkä vaaleilla on Eduskuntaan valittu ja neljän vuoden välein heitä voidaan vaaleilla vaihtaa uusiin ja parempiin!
Jos sinun mielipiteesi saa vaaleissa 0,5% kannatuksen niin onko niin, että 99,5% äänestäneistä on äänestänyt väärin?
Katselen muuten tässä sivussa TV1 tulevaa Pojat elokuvaa, puhuttelevaa Jatkosodan tapahtumien kuvausta nuorten Oululaisten poikien silmin. No, Loiri on ehkä hieman nykyisesti vanhentunut.
admin
Offline
Last seen: 16 hours 41 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

S.P.K, jos ei se tuolla ylempänä ole selvinnyt sinulle, niin minä puolustan todella tätä "länsimaista demokratiaa" enemmän kuin "itämaista demokratiaa"! Niin mitä se lienee onkin, Kiinaa, Pohjois-Koreaako, Vietnamiako tarkoitat.
admin
Offline
Last seen: 16 hours 41 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen

Noinhan se on S.K.P. länsimainen demokratia moniarvoisena on asia jota kannattaa puolustaa. Ymmärrän jottei kommunisti sitä ymmärrä koska se ei ole kommunisteille koskaan eikä missään sopinut vaan on haluttu mennä yksiarvoiseen ”kansandemokratiaan” jossa on vain yksi mielipide jos aikoo säilyttää henkensä.

Jos on valittu kansanedustajaksi niin ei se välttämättä tarkoita oikeassa olemista kansan silmissä, onhan kansallakin mahdollisuus erilaisiin mielipiteisiin moniarvoisessa länsimaisessa demokratiassa. Muutoinhan noiden 200 valinta olisi ihan turhaa koska yksi riittäisi.

Ihan varmaa on, että NATO saa suuremman kannatuksen kuin kaikki kolme kommunistipuoluetta yhteensä jos sitä lähdetään kansalta kysymään. Linkkiesi perusteella noin kolmasosa kannattaa NATO:n liittymistä mikä on enemmän kuin yhdenkään puolueen kannatus viime vaaleissa. Ei siis mikään väheksyttävä määrä jos vertaa kommunististen puolueiden yhteiskannatukseen.

Vaaleissahan NATO kysymyksestä ei ole ollut kyse, eikä asian tiimoilta ole edes käyty kansalaiskeskustelua vain erilaisia heittoja on esitetty. Tuon Hesarin mukaan yli puolet suomalaisista ei tiukan paikan tullen luota pärjäämiseemme suuremmassa sodassa, se antaa osviittaa siihen, että oikean keskustelun jälkeen voisikin olla enemmistö joka haluaa NATO:n.

Kaksi kansanedustajaa ei paljoa mahda millekään jos he eivät ole yhteistyökykyisiä demokraattiseen tapaan, vasenryhmä halusi jättää demokratian ja alkoi sooloilla, epäselväksi on vielä jäänyt onko jotain oikeaa saatu aikaan. Kuunteleeko joku heitä niiden 200 joukossa oikeasti vai ovatko he se kuuluisa ”huutava ääni korvessa”.
admin
Offline
Last seen: 16 hours 41 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa

"On itsestään selvää ja pitäisi olla Yrttiahollekin, että Suomi kuuluu länteen, sen sivilisaatioon ja kulttuuriin. On siis selvää, että haemme sieltä yhteistyökumppaneita. Maailma on katala ja jos kuka niin suomalainen sen tietää. II maailmansodan alussa kaksi Euroopan sosialistia Hitler ja Stalin sopivat maanosan jaosta ja meidän kimppuumme hyökättiin. Eikö hakeutumisemme läntisten yhteistyökumppaneidemme seuraan ole itsestään selvää?"

Ensinnäkin väite siitä, että hitler ja stalin olivat aitoja liittolaisia 2.maailmansodassa on lapsellisen naiivi, mutta sopii tietenkin siihen propagandaan, jota kansaansa riistävä ja hyväksikäyttävä oikeisto on kansallemme yrittänyt syöttää. Niin Hitlerin kuin lännen kapitalisminkin tavoite oli pyyhkiä neuvostoliitto kartalta, luultiinhan sitä virheellisesti sosialismiksi, lopun aluksi kapitalismille. Näinhän ei kuitenkaan ollut, ei löytynytkään sosialismia, vielä.

Suomen kulttuurissa on paljon enemmän yhtäläisyyksiä venäläiseen kulttuuriin kuin ruotsalaiseen, siinä missä ruotsalaiset ovat aina uskoneet omaan paremmuuteensa, suomalaiset ja venäläiset ovat aitoja ja isänmaallisia kansanystäviä, siis kun suurkapitalistinen ja valtioeliittinen luokka rajataan tuon suhteen pääosin pois tilanteesta. Ruotsalaisuus ja keski-eurooppalaisuus ovat meille historiallisestikin paljon vieraampia kaikkinensa, mutta vallanpitäjäthän ja talouden etujoukko näistä yhteyksistä ovat toki aina hyötyneet, ei suurimittainen suomen kansa, sen asema on ollut olla valtaeliitin hyväksikäytettävänä näiden rikastumisen ja etuoikeutuksen tarpeisiin.
admin
Offline
Last seen: 16 hours 41 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa

"Yrttiahon 2 miehen osasto ei juurikaan ole pystynyt mitään tekemään eikä pysty jos ei ala luottamaan demokratiaan. Meillähän enemmistö päättää vastoin kuin kommunismissa."

Väärin menee, tämä toimii juuri toisinpäin, eli siinä missä kapitalismissa raha ja pääomia hallitsevat eliitit toteuttavat demokratiaa ja sosialismia toisilleen, jää kansan osaksi istua katsomopenkeillä ja ottaa uusia ja uusia raipaniskuja vastaan. Globaalikapitalismi on eräänlaista solidaarista eliitin sosialismia.

Sosialismissa ja kommunismissa kansa kaikkinensa päättää, niihin tuleviin järjestelmiin sopii demokraattinen lausahdus: "kyllä kansa tietää", toisin kuin tähän globalisoituneeseen kapitalismiimme, joka viruu jo henkitoreissaan. Letkut irti vain.
admin
Offline
Last seen: 16 hours 41 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa

"EU on taloudellinen ja hieman poliittinenkin yhteistyöjärjestö. Pienenä maana on helpompaa myös talouden kannalta olla osana jotain suurempaa. Maailma on suurten vaikuttajien armoilla, Kiina ja Intia tulevat olemaan seuraavat valtamaat, me olemme osin heidän laskuunsa nostaneet elintasoamme ja nyt joudumme sitä laskemaan koska muutoin maailma loppuu kesken. Kunhan saamme EU:n hieman yksimielisemmäksi niin sillä on voimaa ponnistaa paremmin kuin pienellä Suomella ja sama koskee euroaluetta."

Tämähän nyt on täyttä kukkua, näillä ohjeilla mennään pohjaan nopeasti, näitähän olet toki ennenkin tarjonnut, huvittavia luuloja ja uskomuksia ovat.

Mitä natoon tulee, niin pienenä kahden pääomablokin (EU ja Venäjä/Euraasia) rajalla sijaitsevana maana saamme olla rauhassa niin kauan kuin pysymme liittoutumattomana ja toteutamme toverillista ulkopolitiikkaan naapurimaidemme kanssa. Sijaintimme tältä osin on kultakaivos, ei Venäjä eikä Nato salli hyökkäämistä maaperällemme niin kauan kuin liittoutumattomina, puolueettomina ja rauhantahtoisina pysymme. Kokoomus ja taloudellinen eliitti ovat viemässä meitä jälleen lähemmäs sotatoimia, montako vaarallista poliittista virhettä heille vielä suodaan, eivätkä he opi historian virheistään?
admin
Offline
Last seen: 16 hours 41 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa

"Jos on valittu kansanedustajaksi niin ei se välttämättä tarkoita oikeassa olemista kansan silmissä, onhan kansallakin mahdollisuus erilaisiin mielipiteisiin moniarvoisessa länsimaisessa demokratiassa. Muutoinhan noiden 200 valinta olisi ihan turhaa koska yksi riittäisi"

Viimeisimmän ylen 29.05. julkaiseman puoluekannatusmittauksen mukaan hallituspuolueiden yhteenlaskettu kannatus Suomen kansalaisten silmissä on 35,2%. Eli kaksi kolmasosaa Suomen kansasta ei kannata hallituspuolueiden päätöksentekoa. Lisäksi gallupien mukaan neljän tämänhetken suurimman puolueemme kannatus kansalaisten silmisson yhteensä samaa luokkaa kuin sen kansanryhmän määrä, joka ei kannata mitään eduskuntapuoluetta. Ja sinä kutsut tällaista päätöksentekoa demokraattiseksi. Voidaan siis kysyä kuinka oikeutettuja Suomen kansan silmissä hallituksemme epäisänmaalliset päätökset oikein ovatkaan?

Kuitenkin eduskuntapuolueet (eivät muut) saavat verovaroistamme 40 miljoonaa puoluetukia eli kyllä meillä aika vahva rakenteellinen korruptio rehottaa tältäkin osin, ne ketkä kiltisti laulavat epäisänmaallisia suurpääoman lauluja saavat siis tukia nyt ja jatkossakin, rahalla saadaan äänet kerättyä aika paljon helpommin kuin ilman laajaa näkyvyyttä.
admin
Offline
Last seen: 16 hours 41 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

Timo S, se lukee kunnon kommunistien tavoin galluppeja. Minusta kyllä suurempi osa äänestäneistä on hallituspuolueiden takana! Se vain kuuluu länsimaiseen demokratiaan, että vain äänestäneet lasketaan ja loput tyytyvät heidän päätöksiin! Turha sitä on taskussa nyrkkiä puristella, olisi käynyt äänestämässä. Äänestysoikeus on vain kuitenkin oikeus, ei pakkovelvollisuus.
Neuvostoliitossa vain pieni osa äänestäneistä oli Puolueen jäseniä ja kuitenkin puolue katsoi edustavansa koko kansaa. Ei tarvitse Timo S esittää, että äänestysprosentit siellä olivat kuitenkin lähellä sataa.
admin
Offline
Last seen: 16 hours 41 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa

"Se vain kuuluu länsimaiseen demokratiaan, että vain äänestäneet lasketaan ja loput tyytyvät heidän päätöksiin! Turha sitä on taskussa nyrkkiä puristella, olisi käynyt äänestämässä."

Hieman taantumuksellinen on tuo sinun näkemys demokratiasta, kansanvallasta. Tuo varmasti toimi 1900-luvun aikana, mutta nyt on päivänselvää ja ilmeistä, ettei pelkkä edustuksellinen demokratia siinä muodossa jossa se nyt on, riitä jatkossa. Demokratian kenttää tulee laajentaa kaikkien käsille. Itse taidat kannattaa paluuta neuvostoliiton aikoihin, vaikka puhut muuta. EU:han on itseasiassa muodostumassa hyvin samankaltaiseksi kansanvaltaa hyljeksiväksi byrokraattiseksi rakenteeksi, jos et sattumoisin yhtään ole huomannut?

Paikalla olevat käyttäjät

There are currently 0 users online.

Uudet käyttäjät

  • tiinaseppanen
  • Hoxhalainen
  • santtujarno
  • sebastianjoel.a...
  • ville.turunen